Coronavirüs (Covid-19) ile savaşan İtalya'dan tüyler ürperten görüntüler! Bir günde 793 kişi hayatını kaybetti...

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirüs, Avrupa'ya ulaştı. İtalya'da 1 günde 793 kişi hayatını kaybetti, ölü sayısı 4 bin 825'e ulaştı. Bergamo'daki hastanede, ölüm kalım savaşı veren hastaların durumu dünyayı ayağı kaldırdı. Nefes almak için amansız bir savaş veren hastaların içler acısı hali Coronavirüsünün ne denli ölümcül olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2020 Güncelleme 22 Mart 2020, 07:00
Coronavirüs Covid-19 ile savaşan İtalya’dan tüyler ürperten görüntüler! Bir günde 793 kişi hayatını kaybetti...

İÇİNDEKİLER




Çin
'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirüs, Avrupa'ya ulaştı. İtalya'da 1 günde 793 kişi hayatını kaybetti, ölü sayısı 4 bin 825'e ulaştı. Bergamo'daki hastanede, ölüm kalım savaşı veren hastaların durumu dünyayı ayağı kaldırdı.

Nefes almak için amansız bir savaş veren hastaların içler acısı hali Coronavirüsünün ne denli ölümcül olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Birçoğunun nefes almasına yardımcı olmak için oksijen sağlayan "balon kasklar" takan hastalar, soluk almaya çalışırken göğüslerini kavrarken görüldü.

Hastalar yakınlarıyla görüntülü konuşma yapıyor.

Daha önce İngiltere'nin Leicester kentinde, şimdi de İtalya'daki hastanede çalışan yoğun bakım uzmanı Doktor Lorenzo Grazioli, "Hayatımda hiç bu kadar stresli hissetmedim. Yoğun anlara çok alışkınım ama bu noktaya geldiğinizde yeterli olmadığını fark ediyorsun" diye konuştu.


Yoğun bakım servislerinde yer kalmadı.

Durumu ağırlaşanlar daha rahat nefes alması için yüzüstü yatırılıyor.


Makinaya bağlanan hastalar yaşam savaşı veriyor.


SOKAKTA ÖLÜYORLAR!
Çin'de patlak veren ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan korona virüs salgının en ağır darbe vurduğu ülkelerden biri İtalya. Ülkede çekildiği iddia edilen görüntülerde Coronavirüs nedeniyle yüzlerinde maske olan insanların sokak ortasında hayatını kaybettiği görülüyor. Söz konusu görüntülerden birinde bankta bir kadının hayatını kaybettiği görülürken bir diğer videoda ise bir kişinin de yol ortasında yerde yattığı görülüyor.


SİPERDEYMİŞİZ GİBİ!
İtalya'nın Lombardia bölgesindeki küçük Cremona kentindeki tek hastanenin yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşire Paolo Miranda'nın yaşananları anlattı. Diğer meslektaşları gibi Miranda da geçen ay bitmek bilmeyen 12 saatlik vardiyalarda çalışan genç adam, "Profesyoneliz tabii ki ama biz de yoruluyoruz. Siperdeymişiz gibi hissediyoruz ve çok korkuyoruz" dedi.


İRAN DUMAN OLDU!
Çin'de ortaya çıkan tüm dünyanın kabusu haline geldi. İran'da ölü sayısı bin 556'e, hastalığa yakalanan kişi sayısı ise 20 bin 610'a yükseldi. İyileşerek hastanelerden taburcu edilenlerin sayısı 7 bin 635 kişi olarak açıklandı. Başkent Tahran'da ize cadde ve sokaklarda dezenfekte çalışması yapıldı.


ALMAN MUCİZESİ!
Coronavirüsü tüm dünyayı etkisi altına almayı sürdürüyor. Çin'de işler yoluna girmeye başlarken, Avrupa olayın merkezi haline geldi. İtalya, İspanya, İngiltere ve Fransa derken, Almanya'da da vaka sayıları tavan yaptı. Ülkede aktif vaka sayısı 15 bini geçti. Ancak bir mucize gerçekleşti. Vaka sayısına rağmen ölüm sayısı 44 olarak duyuruldu. Vaka sayısına oranla ölüm oranının en düşük olduğu ülke Almanya oldu.


ÇİN NORMALE DÖNDÜ!
Tüm dünyanın başına Coronavirüs belasını bulaştıran Çin'de üçüncü kez "ülke içi kaynaklı" Covid-19 vakası tespit edilmediği bildirildi. Yapılan açıklamada, ülke içi kaynaklı virüsün görülmediğ, 41 yeni vakanın tamamının yurt dışından gelen kişilerde tespit edildiği belirtildi.


SAHTE İÇKİDEN 194 KİŞİ ÖLDÜ
İran'da, 6 Mart'tan bu yana yeni tip Coronavirüsten (Kovid- 19) koruduğu iddiasıyla kullandıkları sahte içkiden zehirlenenlerin sayısı bini aşarken hayatını kaybedenlerin sayısı 194'e çıktı. Öte yandan Rezevi Horasan eyaletine bağlı Türbet Cam ilçesinin Emniyet Müdürü Gulam Muhammed Kuhistani, ilçede sahte içki tüketen 13 kişinin zehirlendiğini duyurdu.