Coronaya karşı yoğurt tüketin | Öldüren virüs Corona

Çin'in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyaya yayılan Coronavirüs panik yarattı. İç Hastalıkları ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Özgür Niflioğlu, bu virüsten korunmanın yollarını TAKVİM'e anlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2020 Güncelleme 04 Şubat 2020, 06:59
Coronaya karşı yoğurt tüketin | Öldüren virüs Corona

İÇİNDEKİLER



Çin'in
Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyaya yayılan Coronavirüs panik yarattı. İç Hastalıkları ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Özgür Niflioğlu, bu virüsten korunmanın yollarını TAKVİM'e anlattı...

NASIL KORUNALIM?
Virüs, nefes yolu ve damlacıklar ile yayılıyor. Korunmak için su ve sabunla ellerimizi sık sık yıkamamız gerekiyor. Özellikle 60 yaşın üzerinde olanların, şeker, tansiyon, kalp ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalığı bulunanların kapalı ve kalabalık ortamdan uzak durulması öneriliyor.


HANGİ MASKEYİ TAKALIM?
Maske, virüsten korunmada önemli rol üstleniyor. Bunun için medikal marketlerde satılan normal cerrahi maskeler ilk aşamada yeterli koruma sağlıyor. İleri durumlarda N95 FFP3 maskeler tercih edilebilir.


ANTİBİYOTİK İÇELİM Mİ?
Virütik hastalıklarda antibiyotikler işe yaramıyor.

NASIL BESLENELİM?
Araştırmalar, bağışıklığı güçlendirerek coronavirüsten korunmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Bunun ilk yolu, bol sıvı tüketilmesi öneriliyor. Yine yoğurt tüketimi vücut direncini artırıyor ve virüsleri temizliyor. Rasgele kullanılacak bitkisel ürünler yarardan çok zarar vereceğini unutmamak gerekiyor.


ÖLDÜREN VİRÜS CORONA - DR. ÖZGÜR NİFLİOĞLU

-BİTTİ-