İran'ı çıldırtacak video! Trump, Süleymani’ye canlı yayında küfür etti: Bu o.. çocuğu yüzünden...

ABD Başkanı Donald Trump, canlı yayında yaptığı bir konuşma sırasında, Irak'ta hava saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani'ye küfür etti. Trump, Süleymani’nin bombalar sebebiyle kolunu ve bacağını kaybeden yüzlerce insanın kaybından sorumlu bir "o…… çocuğu" olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2020, 16:21 Güncelleme 15 Ocak 2020, 16:40
İran’ı çıldırtacak video! Trump, Süleymani’ye canlı yayında küfür etti: Bu o.. çocuğu yüzünden...

İÇİNDEKİLER

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin Irak'ın başkentinde ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla yapılan hava saldırısı sonucunda öldürülmesi, ABD-İran geriliminde büyük kırılmaya yol açtı.

Süleymani'nin öldürülmesinin etkileri ABD'nin iç siyasetine kadar uzadı.

"BU CANAVAR ÇOK DAHA ÖNCE YOK EDİLMELİYDİ"
ABD'de Cumhuriyetçilerin saldırıyı desteklemesinin yanında Trump'ın Demokrat muhalifleri, saldırıyı her fırsatta eleştirerek ülkenin savaşın eşiğine getirildiğini her fırsatta tekrar etti.

Demokratların itirazlarına, Süleymani'nin çok daha önce öldürülmesi gerektiği sözleriyle yanıt veren Trump, oldukça ses getiren açıklamalarına devam etti.

Salı gecesi, 2020 başkanlık kampanyası çerçevesinde Milwaukee'de bir miting düzenleyen Trump, Kasım Süleymani'ye "O….. çocuğu" benzetmesinde bulundu.



"YARALANANLARDAN BU O..... ÇOCUĞU SORUMLUDUR"
Süleymani'nin çok çok daha önce öldürülmesi gereken bir canavar olduğunu söyleyen Trump, kolu ve bacağı olmayan yüzlerce insanın sorumlusunun Süleyamani'nin yola döşediği bombalar olduğunu söyledi.

ABD Başkanı, şu ifadeleri kullandı: "Etrafta gördüğünüz, kolu ve bacağı olmayan birçok kadın ve erkeği Süleymani bu hale getirdi. İşte onun sevdiği şeyler bunlardı. O, yol kenarı patlayıcılarını severdi. Irak'taki, Afganistan'daki binlerce ama binlerce yol kenarı bombasının kralı oydu. Şu an kolu ve bacağı olmayan insanların büyük çoğunluğunun nedeni bu o….. çocuğudur."



KASIM SÜLEYMANİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?
Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ordusu, Başkan'ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı bir adım atmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Süleymani ve Kudüs Gücü'nün yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, "General Süleymani aktif olarak Irak ve bölgedeki Amerikan diplomat ve askerlerine yönelik saldırı planı yapıyordu." saptaması dikkati çekti.

Açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Süleymani Irak ve Amerikan vatandaşlarının ölmesine ve yaralanmasına yol açan 27 Aralık'taki saldırı dahil son birkaç ay boyunca Irak'taki koalisyon üslerine düzenlenen saldırıları azmettirmişti. General Süleymani, bu hafta ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçiliğine yönelik saldırıları da onaylamıştı. Bu saldırı İran'ın gelecekteki saldırılarını caydırma amacıyla düzenlendi. ABD, dünyadaki vatandaşlarımızı ve menfaatlerimizi korumak için gerekli tüm adımları atacaktır."