İran'dan dünyayı sarsacak teklif: Trump'ın kellesini getirene 80 milyon dolar ödül

ABD'nin Awacs uçağıyla adım adım izleyip füzelerle vurduğu İranlı General Süleymani için İran'dan intikam açıklamaları peş peşe geliyor. İran devlet televizyonuna konuşan üst düzey İranlı bir yetkili, ABD Başkanı Donald Trump'ı öldürene 80 milyon dolar para ödülü verileceğini söyledi.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2020, 09:42 Güncelleme 06 Ocak 2020, 09:57
İran’dan dünyayı sarsacak teklif: Trump’ın kellesini getirene 80 milyon dolar ödül

İÇİNDEKİLER

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü.

Süleymani'nin ölümü sonrası tansiyon artarken, iki ülkeden de arka arkaya tehdit mesajları gelmeye devam ediyor.

TRUMP'IN KELLESİNE 80 MİLYON ÖDÜL
İran devlet televizyonuna konuşan İranlı üst düzey yetkili, Trump'ı öldüren şahsa 80 milyon dolar ödül vereceklerini söyledi.



İRAN'DA "ABD'DEN NASIL İNTİKAM ALIRIZ" SENARYOLARI
İran İşçi Ajansında yer alan bir haberde ise, Tahran yönetiminin Beyaz Saray'ı vurabileceğini, Süleymani'nin intikamının Amerika topraklarında alınabileceğini yazdı. Haberde sıralanan bu senaryolar "bunları yapabilecek gücümüz var" denilerek savunuldu.

NE OLMUŞTU?
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.
Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.
Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.