İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'dan küstah açıklama! Türkiye ve İran...

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz küstah açıklamalarda bulundu. Katz, Türkiye ve İran’ın Ortadoğu bölgesinin güvenliği ve istikrarını tehdit ettiğini belirtti.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2019, 05:26 Güncelleme 01 Kasım 2019, 05:26
İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’dan küstah açıklama! Türkiye ve İran...

İÇİNDEKİLER

Katz, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Bugün bölgesel sorunları, İran ve Türkiye'nin oluşturduğu tehditleri, güvenlik ve istikrar tehditlerini ele aldık. İran, nükleer programı, füzeleri ve Hizbullah ve Hamas gibi terör örgütlerine verdiği destekle tehdit oluştururken Türkiye de Suriye'deki Kürtlere saldırıları, düzenli deniz ve hava sahaları ihlalleri ve radikal örgütlerine verdiği destekle tehdit oluşturuyor" dedi.

Katz, Yunan mevkidaşıyla savunma, enerji ve yatırım alanları dahil stratejik diyaloğu tüm seviyelerde derinleştirme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

DENDİAS DA HADDİNİ AŞTI!
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Kesinlikle Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmalı ve politik çözüm bulunmalı. Yunanistan bu anlamda BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'ın çabalarına destek veriyor" diye konuştu.

Görüşmede, Türkiye'nin Ege Denizi, Doğu Akdeniz ve Suriye'deki eylemlerini de görüştüklerini dile getiren Dendias, haddini aşarak "Türkiye'nin hakaret edici davranışı istikrar, büyüme ve barışı bozuyor. Ülkelerin barış içinde bir arada yaşaması ve bölgedeki tüm ülkelerin refahının temeli olarak uluslararası hukuka saygı duyulması gerektiğinin altını çizdik" ifadelerini kullandı.