Sporcu mülteciler!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Eleftherios Venizelos Havalimanı'na cumartesi günü yasadışı belgelerle gelen 10 mülteci, pasaport kontrollerini daha rahat geçebilmek umuduyla voleybol takımı oyuncuları gibi davrandı. İşte Takvim Gazetesi’nin 24 Eylül 2019 tarihli dünya sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2019 Güncelleme 24 Eylül 2019, 07:58
Sporcu mülteciler!

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Eleftherios Venizelos Havalimanı'na cumartesi günü yasadışı belgelerle gelen 10 mülteci, pasaport kontrollerini daha rahat geçebilmek umuduyla voleybol takımı oyuncuları gibi davrandı. Birbirinin eşi spor giysileri ve aynı çantaları taşıyan mülteciler, 'yeni kimliklerini' garantiye almak için iki voleybol topu bile getirdi. Ancak gümrük memurları pasaportların sahte olduğunu anlayınca bütün grubu tutukladı.

KREMLİN CASUSU KAYIP
ABD'nin Kremlin yönetimi içine yerleştirdiği ve casusluk yaptığı iddia edilen Oleg Smolenkov, Rusya'da kayıp olarak aranıyor. Rus ytkililere göre Smolenkov, hala ülke içinde bir yerde gizleniyor.

TATBİKATTA KORKUNÇ KAZA
Rusya Devlet Başkanı Putin'in de izlediği Merkez- 2019 askeri tatbikatında kaza yaşandı. İlyuşin İl-76 stratejik nakliye uçağından atılan ancak paraşütleri açılmayan iki asker feci şekilde hayatını kaybetti.

YİNE SİVİL KATLİAMI
Afganistan'ın güneyindeki Musa Kale ilçesinde Taliban'a düzenlenen hava operasyonunda 40 sivilin öldüğü açıklandı. Bakanlık yetkilileri de sivil kayıpların yaşandığını doğruladı.

RAHİBİ ÖLDÜRDÜLER

Brezilya'da görev yapan Polonyalı rahip, başkent Brasilia'daki kilisesine giren 6 soyguncu tarafından öldürüldü. Ayinde kullanılan kupa, kaşık, kase de çalındı.