Mısır'da halk Sisi'ye karşı ayaklandı

Yönetime darbe ile gelen Cumhurbaşkanı Sisi’nin, ülkeyi iyi yönetemediğini dile getiren yüz binlerce vatandaş meydanlara çıktı. “Sisi out” hareketi başlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2019 Güncelleme 21 Eylül 2019, 08:01
Mısır’da halk Sisi’ye karşı ayaklandı

İÇİNDEKİLER



Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye askeri darbe yaparak Mısır Cumhurbaşkanı Olan Abdülfettah es-Sisi'ye karşı Mısır halkı ayaklandı. Akın akın sokaklara dökülmeye başladı. Yaptığı yolsuzluklarla Mısır ve Dünya gündeminden düşmeyen darbeci Sisi'ye karşı halk, sosyal medya hesabından organize olarak Cumhurbaşkanlığı Binası'nı kuşattı. Tahrir Meydanı'nda gösterilere başladı. Sisi'nin zulmünü dile getiren Mısır muhalefeti, "İnsan hakları, düşünce özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, cezaevlerindeki mahkumların yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve ülkeye yeniden demokrasinin getirilmesi" gibi temel hak ve özgürlükleri istiyor. İspanya'da yaşayan ve eylemleri organize eden Mısırlı Muhammed Ali, "Bu ilk adım ve devamı gelecek" dedi ve Savunma Bakanlığı'na seslendi: Sisi'yi tutuklayın! Öte yandan, rejim içindeki bazı güçlerin, halkın ayaklanmasına göz yumduğu, eylemleri desteklediği iddia edildi.



Sisi'nin ülkenin her yanına yayılan protestolar nedeniyle, BM toplantısı için ABD ziyaretini erteleyebileceği belirtildi.