Sosyal medya bu fotoğrafla çalkalandı: İşte CIA’in şifreleri!

CIA, yeni açtığı Instagram hesabından ilk fotoğrafını geçtiğimiz hafta içinde paylaştı. Sosyal medya bu fotoğrafla çalkalandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2019 Güncelleme 28 Nisan 2019, 07:58
Sosyal medya bu fotoğrafla çalkalandı: İşte CIA’in şifreleri!

İÇİNDEKİLER

Birçok ülkede darbeler ve suikastlerin ana kumanda odasında yer alan Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Instagram hesabı açtı ve ilk fotoğrafı paylaştı. CIA sözcüsü, CBS'e yaptığı açıklamada Instagram üzerinden genç yeteneklere ulaşmayı hedeflediklerini söylerken, "Hesap üzerinden ajanların hayatına dair gözlem olanağı vereceğiz ancak gizli konumlardan selfie konulacağına dair söz veremeyiz" dedi. CIA Direktörü Gina Haspel, hesabın açılacağını Alabama'daki Auburn Üniversitesi'ndeki bir sorucevap seansı sırasında açığa çıkarmıştı.



Haspel'e göre hesabın açılmasının amacı istihbarat servisinin modern çağa ayak uydurarak dijitalleştiğinin bir kanıtı. Ancak yeni sosyal medya hesabıyla CIA'in daha çok esprili ve ironik tarafının ortaya çıktığını söylemek mümkün. Yayınlanan ilk fotoğrafla ilgili birçok yorum yapıldı. Fotoğrafın altına, "Tek gözle de olsa casusluk yapabiliriz" mesajını paylaşan CIA'e tepki de oldu.