Son dakika... Fransa'nın başkenti Paris'te patlama

Son dakika haberine göre; Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan fırında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti nedeniyle terör korkusu yaşandı. Gaz kaçağından meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. Polis, bölgeye gidilmemesi uyarısında bulunurken ikinci bir patlama riskinin bulunduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2019, 15:34
Son dakika... Fransa’nın başkenti Paris’te patlama

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'te gaz kaçağı sonucu meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 32 kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Paris İtfaiyesi yetkililerinden Eric Moulin, olay yerinde yaptığı açıklamada, gaz kaçağından kaynaklanan patlamada ilk anda 36 kişinin yaralandığını, bunlardan 3'ü itfaiye eri olmak üzere 12 kişinin durumunun ciddi olduğunu belirttilmişti. İkisi itfaiye eri olmak üzere yaralılardan 4'ü hayatını kaybetti. Moulin, "Bu 12 kişi içinde ise 2 itfaiye eri ve 3 sivilin hayati tehlikesi bulunuyor." demişti.

Paris'te 9. bölgede sabah bir fırında önce yangın çıktı, ardından da patlama meydana geldi. Patlamanın fırın ve çevredeki binalarda ciddi hasara yol açtığı görüldü.

Yaklaşık 200 itfaiyeci ve 100 polis olay yerine sevk edilirken, bazı yaralılar helikopterlerle hastanelere kaldırıldı. Ayrıca çevre binalar ve oteller de yangının büyümesi ya da başka bir patlama olasılığı nedeniyle boşaltıldı.

"BİLANÇO AĞIR"
Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, bilançonun "ağır" göründüğünü söyledi ancak bir sayı vermedi. İlk belirlemelere göre patlamanın kaza sonucu meydana geldiğini kaydeden Bakan, artık riskin kalmadığını belirtti.

Olay, hükümet karşıtı sarı yeleklilerin gösterilerinin hemen öncesinde yaşandı. Gösteri nedeniyle, binlerce polis Champs-Elysees Caddesi ve daha önce olayların yaşandığı diğer bölgelerde önlem almış durumda.