Rusya'da doğalgaz patlaması

Rusya’nın Magnitogorsk şehrinde bir bina doğalgaz patlaması nedeniyle havaya uçtu. Faciada 4 kişi ölürken, 79 kişi göçük altında kaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2019 Güncelleme 01 Ocak 2019, 07:58
Rusya’da doğalgaz patlaması

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Çelyabinsk bölgesindeki Magnitogorsk şehrinde bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. Çelyabinsk Valiliği patlamanın Magnitogorsk şehrinde 10 katlı binada yerel saatle 06.00 civarında meydana geldiğini duyurdu. Patlamada 4 kişi hayatını kaybetti. Magnitogorsk şehrinde acil durum ilan edilirken, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.



ESKİ BİR VEKİL DE ÖLDÜ
Acil Durum Bakanlığı yetkilileri, patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu açıkladı. Binanın ikinci katındaki dairede meydana gelen patlama nedeniyle 48 dairenin zarar gördüğü kaydedildi. Görgü tanıkları büyük bir alev topunun ardından binanın çöktüğünü ve kimsenin hayatta kalmamış olabileceğini belirtti. Çelyabinsk Vali Yardımcısı Oleg Klimov, 79 kişinin akıbetinin bilinmediğini ifade etti. Çelyabinsk Valisi Boris Dubrovskiy, olay hakkında Devlet Başkanı Vladimir Putin'e telefonla bilgi verirken Il-76 ve Sukhoi Superjet 100 uçaklarının yaraları taşımak için bölgeye gönderildiği belirtildi. Binada eski bir Rus vekilin de hayatını kaybettiği öğrenildi.