Takipçi sayısı düşen Donald Trump Twitter'ı suçladı

Attığı tweetlerle çoğu kez dünya gündemine oturan Donald Trump, bu kez de Twitter'ı takipçilerini azaltmaya çalışmakla suçladı... Trump'ın takipçilerinin azalmasının ardındaki gerçeğin ise Twitter'ın bot ve sahte hesapları silmesinin olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2018, 18:55
Takipçi sayısı düşen Donald Trump Twitter’ı suçladı

İÇİNDEKİLER

Attığı tweetlerle sık sık gündeme oturan ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de Twitter'ı "hesabındaki kişileri silmesi ve yeni katılımın zorlaştırılması" sebebiyle suçladı.



Trump, Twitter'da kaybettiği takipçilerin faturasını yine Twitter'a keserek, Twitter'ı kasıtlı olarak Donald Trump'ın hesabındaki kişileri silmek ve yeni kişilerin katılımını zorlaştırmakla suçladı.



BOTLAR GİTTİ, TAKİPÇİ BİTTİ
Trump'ın yakınmasına sebep olan bu düşüşün ardında, iddia ettiği gibi Twitter'ın Trump'a özel bir operasyonunun değil, Twitter'ın bot ve sahte hesapları silmesinin olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Twitter, kullanıcılarına güven vermek amacıyla sahte hesaplara savaş açtı. Temizlik operasyonunun güven yaratmak üzere süren küresel çabanın bir parçası olduğunu belirten Twitter, kullanıcı güvenini inşa etmeye çalıştıklarını açıkladı.

Yapılan güncelleme ile birçok fenomen, ünlü isim ve politikacı takipçi kaybetti. Bazı ünlülerin takipçi sayısı yaklaşık 2 buçuk milyon düşerken, ABD Başkanı Donald Trump da sahip olduğu sahte ve bot takipçilerle bu düşüşten en çok etkilenen isimler arasında yer aldı.