İsviçre, Roman Abramoviç'in vatandaşlık teklifini reddetti

İngiltere’den sonra İsviçre de Chelsea takımının sahibi Roman Abramoviç’e gol attı. Milyarder işadamının vatandaşlık ve oturma talebine ret yanıtı çıktı. Gerekçe ise kamu güvenliği için tehdit oluşturmasıydı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2018 Güncelleme 27 Eylül 2018, 02:58
İsviçre, Roman Abramoviç’in vatandaşlık teklifini reddetti

İÇİNDEKİLER

Çifte Rus ajan Sergey Skripal, ve kızının Londra'da zehirlendiği anlaşıldı. Bu olay sonrasında Rusya ve İngiltere birbirini suçladı. İngilizler, Rus ve diplomatları ve oligarkları ülkeden yolladı. O isimler arasında Chelsea takımının sahibi ve 12 milyar dolarlık servetinin 9.3 milyarını İngiltere'de tutan Roman Abramoviç de vardı. Milyarder işadamının vizesini yenilemeyen İngiltere, "Servetinin Putin ile ilgisinin olmadığını kanıtlayamadan ülkeye giremezsin" ifadesini kullandı. Abramoviç'e bir gol de İsviçre attı.



KARA PARA AKLAMA BİLE VAR
Rus işadamı bir süre önce İsviçre'ye oturum ve vatandaşlık başvurusu yaptı. Ancak bu istek olumlu yanıtlanmadı. İsviçre polisi, Abramoviç'in kamu güvenliğine tehdit oluşturduğunu açıkladı. Ayrıca işadamının kara para aklama gibi çeşitli suç örgütleriyle bağlantısı olduğu vurgulandı.