Son dakika: Erdoğan karşıtı Olivier Guitta'dan Soçi itirafı: Türkiye için büyük bir zafer

Güvenlik ve jeopolitik risk danışmanlığı firması GlobalStrat analisti Olivier Guitta, Erdoğan-Putin zirvesinden çıkan İdlib'de silahsızlanma kararını değerlendirdi: Türkiye için büyük bir zafer

Giriş Tarihi 17 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2018, 23:28
Son dakika: Erdoğan karşıtı Olivier Guitta’dan Soçi itirafı: Türkiye için büyük bir zafer

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında olumsuz görüşleriyle bilinen, güvenlik ve jeopolitik risk danışmanlığı firması GlobalStrat'ın analisti Olivier Guitta, bugün gerçekleştirilen İdlib zirvesini değerlendirdi.

"TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR ZAFER"
Twitter hesabından açıklama yapan Guitta, zirveden çıkan "15-20 kilometrelik silahsızlanma bölgesi kurulması" kararına ilişkin "Türkiye için büyük bir diplomatik zafer" dedi.


İDLİB'DE SİLAHSIZ BÖLGE KARARI ALINMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik zirve sonrası basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Muhalifler ve rejim kontrolündeki alanlar arasında silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasını kararlaştırdık." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Rusya ve Türkiye, belirlenecek silahsızlandırılmış bölge sınırlarının iki tarafında koordineli devriye faaliyeti göstereceğini bildirmiş ve Türkiye'nin halen İdlib çatışmasızlık bölgesinde bulunan gözlem noktalarını da tahkim edeceğini söylemişti.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN ÜSTÜN GAYRETİ SONUÇ GETİRDİ
Bölgedeki krizin en başından beri diplomatik alanda aktif rol alan Başkan Erdoğan, İdlib konusunda birçok kez uyarılar yapmıştı.

Tahran'daki İdlib zirvesine Başkan Erdoğan'ın 'sivil hassasiyeti' damgasını vurmuş, Erdoğan tüm taraflara ateşkes çağrısında bulunarak, "İdlib'in kan gölüne dönmesini asla istemiyoruz" demişti.