İşte ABD askeri

ABD’nin teröristlerle işbirliği yapmasına sonunda Amerikan medyası da isyan etti. New York Times “ABD, intihar bombacılarıyla ittfiakta bulunmak gibi saçma bir duruma düştü” yorumunu yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2018 Güncelleme 30 Ocak 2018, 02:05
İşte ABD askeri

İÇİNDEKİLER

Afrin'de teröristlere yönelik Zeytin Dalı harekatı devam ederken Al Hammam Köyü'nde, terör örgütü DEAŞ taktiği kullanan PKK/PYD'li bir terörist, canlı bomba saldırısı girişiminde bulundu. Tankların yanında kendisini patlatmak isteyen canlı bomba, askerler tarafından fark edildi. Asker ateş açtı, 'Avesta Khabur' kod adını kullanan kadın terörist kendisini patlattı. YPG'li teröristlerin aynı DEAŞ üyeleri gibi kendilerini patlatmasına en büyük tepki New York Times'dan geldi. Gazete, terör örgütü PKK'nın Afrin'de gerçekleştirdiği intihar saldırısına ilişkin çarpıcı bir yorumda bulunan New York Times "Türk tankının yakınlarında kendisini patlatmak isteyen bu kadın, ABD'yi 'intihar bomabacılarıyla' ittifakta bulunmak gibi saçma bir konuma soktu" ifadelerini kullandı.



ABD MENBİÇ'TEN ÇIKMALI
Washington Post gazetesi ise ""Trump yönetimi hem YPG ile hem de Türkiye ile iş birliği içerisinde. Türkiye ise Menbiç'e operasyon yapacak. Artık bir seçim yapılması lazım. YPG seçilirse ABD kaybedecek" diyerek ABD'yi Menbiç'ten çıkmaya davet etti.


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Generali Joseph Votel bölgeden çekilmeyi düşünmediklerini, YPG ile bölgede kalacaklarını belirtti. Votel "Planlarımız dahilinde şu anda Menbiç'ten çekilme görülmüyor" dedi.


ABD askeri, PKK ve YPG'li teröristlerle ittifak halinde operasyonlara katılıyor.

YPG'DEN ABD'YE AFRİN RESTİ
ZEYTİN Dalı Harekatı'nda tarihi bir darbe yiyen YPG'den Suriye'deki ortakları ABD'ye Afrin tehdidi geldi. YPG sözcüsü Xelil, ABD'nin Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonu karşısında açık ve sert tavır almasını beklediklerini belirterek, "Bu olmazsa ortaklığımız bozulur" dedi.