Her kirli taşın altından BAE çıkıyor

Giriş Tarihi 21 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 21 Aralık 2017, 02:09
Her kirli taşın altından BAE çıkıyor

İÇİNDEKİLER

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid'in, Medine Müdafaası kahramanı Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen bir tweet'i paylaşmasına tepki yağıyor. Aslında bu paylaşım BAE'nin Türkiye'ye karşı başlattığı kirli oyunun devamı. İşte bazı örnekler:
Kasım ayında üç dilde yayına başlayan Türkiye karşıtı haber sitesi Ahval'in, BAE'ye bağlı The Arab Weekly tarafından finanse edildiği öğrenildi.

SABAH'ın edindiği bilgilere göre, hazirandaki toplantı sonrasında FETÖ'den aranan firari Yavuz Baydar'ın genel yayın yönetmenliğini yapacağı medya platformu çalışmalarına başlandı. Sitenin İngilizce versiyonun başına da FETÖ ile yakın ilişkisi bulunan İlhan Tanır getirildi. Tanır, Fuat Avni olduğu tespit edilen Said Sefa'nın kurduğu sitenin de Washington temsilcisiydi.

Middle East Eye'ın yayın yönetmeni David Hearst, BAE'nin Muhammed Dahlan aracılığıyla FETÖ darbecilerine para yolladığını ve Gülen'le darbe öncesi görüşmeler gerçekleştirdiğini yazdı.

BAE Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'nin hacklenen e-postalarıyla Türkiye düşmanlığı açıkça ortaya çıkarken, İsrail'in en sıkı savunucularından ABD'li milyarder Sheldon Adelson tarafından fonlanan Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen FDD ile koordineli bir şekilde Türkiye'yi hedef aldığı görülmüştü.