Ufo Bakanlığı

ABD Savunma Bakanlığı’nın UFO’ları araştırdığı ortaya çıktı. 2007 ile 2012 yılları arasında yürütülen çalışmalar için 20 milyon dolar harcandığı anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2017 Güncelleme 18 Aralık 2017, 00:00
Ufo Bakanlığı

İÇİNDEKİLER

Uzaylıların varlığı geçmişten günümüze kadar sürekli tartışıldı. İnsanlığın bir kısmı yaşadıklarına inandı. Bazıları da bunu bir 'saçmalık' olarak adlandırdı. Geçtiğimiz haftalarda ise Kanada'nın 1960'lı yıllarda Savunma Bakanlığı görevini üstlenen Paul Hellyer (94), uzaylılarla ilgili bir açıklama yaptı: "1961'de Soğuk Savaş zamanında 50 UFO Rusya'dan Avrupa'ya doğru inmeye başladı. Kumandanımız çok endişelenmişti ve panik butonuna basarak orduyu konuşlandırdı. Ziyaretçiler, dünyanın gidişatı konusunda bizi uyardı ve yardım teklif etti. Biz de buna rağmen onları tehdit olarak gördük. Önce ateş açıp sonra soru sorma taktiğini izledik. Dört farklı tür uzaylı dünyaya ayakbastı" ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrası tartışmalar sürürken dün ilginç bir gerçek daha ortaya çıktı. ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), Kongre'nin talimatıyla tanımlanamayan uçan cisimleri (UFO) araştıran özel programı olduğu anlaşıldı. Uzay Tehdidi Tanımlama Programı' adıyla araştırma yapan ekibin 2007'de kurulduğu, 2012 yılında ise çalışmaların sonlandırıldığı aktarıldı. Öte yandan bu 5 yıllık sürede UFO'larla karşılaşıldığı iddiası ortaya atıldı. Projenin mimarı olan emekli Demokrat Senatör Harry Reid, çıkan haberler üzerine "Daha önce kimsenin yapmadığı bir şeyi yaptım" açıklamasını yaptı. Öte yandan bu yılın başında Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA), milyonlarca sayfalık gizli belgeyi kamunun erişimine açmıştı. Bu belgeler arasında UFO raporları da vardı.


Geçmiş yıllarda yürütülen çalışmalarda, F-16 pilotları tanımlanamayan cisimleri görüntüleyip takip etti. Pilotlar kendi aralarında yaptığı konuşmada şaşkınlıklarını gizleyemedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Programın, Savunma Bakanlığı'na 20 milyon dolar maliyeti olduğu ve 5 yıl sonra bütçesel nedenlerle durdurulduğu bildirildi. Program 2012'de bitirilse de yetkililerin olağan dışı cisimlerin günlük takibini sürdürdüğü belirtildi.