Yalan dünya

İsrail ne acıdı, ne de anladı. Silahından kan, ağzından nefret damladı. Zulme direnen Filistinli çocukları hedef aldı. Gazze ve Batı Şeria’nın kahraman evlatlarını topladı... Gözlerini kapatıp sokaklardaki hücrelere attı. Aç-susuz bırakıp işkence uyguladı. Ailelerini habersiz bıraktı. Dünya ise her zamanki gibi sokaklara taşan bu zulme seyirci kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2017 Güncelleme 12 Aralık 2017, 02:00
Yalan dünya

İÇİNDEKİLER

Onlar Filistin'in kahraman evlatlarıydı... Yaşları küçük, savaşları büyük çocuklardı. İşte o yavrular, her daim İsrail'in zulmüne maruz kaldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti tanıyan" kararı Filistin'de Üçüncü İntifada'yı başlattı. Filistin'in tüm bölgelerinde binlerce Müslüman sokaklara attı. Filistinliler, Kudüs'e sahip çıkmak için İsrail'e karşı direnişe başladı. Gazze, Batı Şeria, Kudüs, El-Halil ve pek çok bölgede protesto gösterileri yapıldı. 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi ise İsrail zulmünün kanıtı olarak hafızalara kazındı. 25 İsrail askeri tarafından yaka paça gözaltına alınan El-Junidi'nin direnişi herkesi ağlattı. İsrail askerleri ise Filistin'in kahraman evlatlarına acımadı.


6 binden fazla Filistinli, İsrail cezaevlerinde esir tutuluyor. İsrail askeri kanunlarına göre gözaltı kararları 6 ayda bir sonsuz kez uzatılabiliyor. Bu esirlerin çoğu yargı önüne çıkarılmadan, sürekli uzatılan idari gözaltı kararlarıyla yıllarca hapis yatıyor.

ŞÜHEDA CADDESİ...
Filistinli yayın organı Fajer TV, sosyal medya hesabından gözaltındaki çocuk Filistinliler'in görüntülerini paylaştı. O görüntüler Filistin'deki tüm sokakların adeta birer açık cezaevine dönüştüğünü kanıtladı. Bu tutuklamaların da en çok olduğu yerlerden biri El Halil'de bulunan Şüheda Caddesi kontrol noktasıydı. İsrail askerleri Filistinli göstericileri acımasızca, yaşlarına bakmaksızın sokaklardan toplayarak hücrelere attı. Ellerini bağlayıp gözlerini kapattı. Aç-susuz bıraktı. İsrail zulmü bununla da sınırlı kalmadı. Çünkü İsrailli yetkililer, çocukların ailelerini habersiz bıraktı. Bölgedeki kaynaklar bu çocukların tam 6 ay boyunca hücrelerde aç-susuz bırakıldığını anlattı. El Halil'deki hücrelerin bulunduğu nokta ise oldukça manidardı. Zira bölgede bulunan Hazreti İbrahim Camii'nin yarısı İsrail tarafından sinagog yapılmıştı. Caminin girişinde x-ray kabinleri ve turnikeler vardı. İsrail askerinin izni olmadan camiye girilmesi imkansızdı. El Halil'deki Hazreti İbrahim Cami'nin önünde bulunan Şuheda Caddesi ise Müslümanlar'a her daim kapalıydı. O caddeden Müslüman'ın geçmesi yasaktı. O alanı sadece Yahudiler'e kullanmaktaydı.



ŞİMDİ ASKERİ HAPİSHANEDE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bahsettiği, dünya basınının odak noktası olan, İsrailli askerler tarafından gözleri bağlanarak tutuklanan Fevzi el Cundi, Anadolu Ajansı muhabirinin aktardığına göre Beytullahim yakınında askeri hapishanede tutuluyor. Fevzi'nin ilaç ve gıda almak için çıktığı ve sonra tutuklandığı belirtildi.