Kiev’de Gürcisyan!

Mihail Saakaşvili, Gürcistan’ın eski devlet başkanıydı. Ukrayna’ya kaçtı. Vali olarak atandı. Ancak ABD’nin desteği ile parti kurup muhalefete geçince vatandaşlıktan atıldı. Protestolar başlattı. Dün gözaltına alındı. Destekçileri onu kurtardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2017 Güncelleme 06 Aralık 2017, 01:58
Kiev’de Gürcisyan!

İÇİNDEKİLER

Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, başkent Kiev'i birbirine kattı. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun 2015'te vatandaşlık verdiği Saakaşvili, Odessa Valiliği görevine atanmıştı. 2016'da bu görevden istifa eden Saakaşvili, Yeni Güçler Hareketi Partisi'ni kurarak muhalefete geçmişti. Bunun üzerine bir ziyaret için ABD'deyken Ukrayna vatandaşlığından atıldı. Polonya
üzerinden Ukrayna'ya giren Saakaşvili'nin taraftarları protesto eylemleri başlattı. Ukrayna polisi, dün Saakaşvili'nin Kiev'deki evine baskın yaptı. 8 katlı binanın çatısına çıkan Saakaşvili, güvenlik güçleri ile tartıştı.


Destekçileri polisle çatıştı

'AŞAĞIYA ATLARIM' DEDİ
Saakaşvili, polisin kendisine dokunması halinde aşağı atlama tehdidinde bulundu. Gürcistan'ın eski lideri, burada Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'yu eleştiren sözler sarf etti ve bir süre sonra gözden kayboldu. Bina önünde yoğun güvenlik önlemi alan polisle Saakaşvili'nin taraftarları çatıştı. Gözaltına alınan Saakaşvili binadan çıkarılarak, yoğun güvenlik önlemleri altında polis aracına götürüldü. Ancak Saakaşvili yanlıları onun peşini bırakmadı. Polis aracından çıkarıp serbest kalmasını sağladı.


Saakaşvili serbest kaldı