PKK DEAŞ’a petrol satıyor

ABD’nin beslediği SDG’nin eski yöneticisi Talal Silo, PKK ve DEAŞ ortaklığını şu sözlerle anlattı: Örgüt, petrol kuyularını ele geçirdikten sonra işletmeye başladı. Sadece DEAŞ’a satış yapıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2017 Güncelleme 04 Aralık 2017, 02:01
PKK DEAŞ’a petrol satıyor

İÇİNDEKİLER

ABD, Suriye Demokratik Güçleri adı altında bir örgüt kurdu. SDG kılıfı altında terör örgütü PKK'nın uzantısı olan YPG/PYD ile ortaklık yaptı. SDG'nin sözcülüğünü yaptıktan sonra bölgeden kaçan Talal Silo, kanlı örgütün sırlarını anlatmaya devam etti. İşte Silo'nun PKK ve ABD işbirliği hakkındaki açıklamaları:

LÜBNAN BANKALARINDA
YPG ve PKK, 2012'de Rumeylan'daki petrol kuyularını ele geçirdikten sonra işletmeye başladı. PKK kadrolarının Cezire'deki parasal işlerinin sorumlusu Ali Şeyr, Kamışlı'da yaşıyor. Ali Şeyr, 2012'den beri petrolü dışarıya satıyor. Eskiden satış sadece DEAŞ bölgeleri üzerinden sağlanırdı. Petrolün parası, Lübnan bankalarında kendilerine yakın bazı isimlerin hesabına yatıyordu. Sonra para Avrupa'ya aktarılıyordu.

PKK'nın Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'e çıkacağı bir proje değil, bir sözdür. Araştırma merkezinden geldiği söylenen bir Amerikalı ile görüştük. Görüşmeyi onlar istemişti. Çok sayıda koruması vardı. Daha sonra ABD istihbarat yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Bize dedi ki "Eğer siz Deyrizor'a yönelirseniz, ABD de SDG'ye denize doğru bir nokta sağlama konusunda gereken desteği verir." Bunun için söz verildi. Ancak şu anda Deyrizor'u alma operasyonu başarısız oldu.

Türk kuvvetleri Afrin'i hızlı şekilde ele geçirebilirlerdi. Afrin'deki durum örgütün dışarıya gösterdiği gibi değil. Bundan dolayı çok korkuyorlardı. Mesele sadece Afrin'in düşmesi değildi. Türkiye'nin kuzey kırsalını kesmesi, tüm (Akdeniz'e çıkış) projelerinin başarısızlığa uğraması demekti. Çünkü Afrin'i projenin kalbi sayıyorlardı.


Talal Silo​


KARAÇOK'TA ÖLENLER LİDER KADROYDU
SİLO, örgütün yuvalandığı Karaçok'u ise şöyle anlattı: Türk kuvvetlerinin 25 Nisan'da vurduğu Karaçok, YPG'nin silah ve mühimmat depoları ile para kasasının bulunduğu başlıca üstü. Bahoz Erdal ile Şahin Cilo oralarda ikamet ediyordu. YPG'liler de askeri eğitim alıyordu. YPG'nin arşiv ve basın merkezi de Karaçok'taydı. Burada bulunanların hepsi lider kadroydu. Türkiyeli Nalin, kadınlardan sorumluydu, Arapça bilmiyordu. Şevin de Türkiyeli Kürttü, çok az Arapça biliyordu. (YPG gruplarından sorumlu) Rüstem ve Haseke sorumlusu Gerzan da vardı.