ABD: Neçirvan Barzani'yi dört gözle bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ABD’nin IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani ile aktif olarak görüşmeyi dört gözle beklediği belirtildi.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2017, 21:26
ABD: Neçirvan Barzani’yi dört gözle bekliyoruz

İÇİNDEKİLER

ABD, Bağdat ve Erbil'e, geleceğe bakma ve barışçıl yollarla Irak anayasası altında uyuşmazlıkların çözümüne odaklanma çağrısında bulundu.

ABD'DEN BARZANİ'YE ÖVGÜ
Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin yeniden aday olmamasını memnuniyetle karşıladıklarını açıklayan ABD yönetimi, Barzani'yi "IŞİD ile mücadelede tarihsel bir figür ve halkının cesur lideri" diye övdü.

ABD, NEÇİRVAN BARZANİ İLE GÖRÜŞMEK İSTİYOR
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, "Irak Kürdistan Bölgesi'nde Siyasi Geçiş" başlığı ile yaptığı yazılı açıklamada ABD'nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani ile aktif olarak görüşmeyi dört gözle beklediği de belirtildi.



Güçlü bir Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin uzun vadeli istikrarının IŞİD'i yenmek için gerekli olduğu belirtilen açıklamada, tüm Kürt gruplardan Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni desteklemeleri istendi.

İBADİ'Yİ DESTEKLEYECEĞİZ
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin Irak Başbakanı Haydar El Ebadi'nin, IŞİD'in toptan ve kalıcı yenilgiye uğratılması ve IŞİD sonrası istikrarlı bir Irak'ın ortaya çıkarılmasını sağlama çabalarında güçlü liderliğini destekleyeceği" vurgulandı.