Gölge Trump

Donald Trump ABD Başkanı olduğundan beri gündemden hiç düşmeyen kızı Ivanka’nın gizli ajandası ortaya çıktı. ABD Basını Ivanka’nın son bir ay içinde 7 önemli isimle görüşerek birçok siyasi konuyu çözdüğünü yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2017 Güncelleme 17 Eylül 2017, 00:41
Gölge Trump

İÇİNDEKİLER

Donald Trump, ABD Başkanı olduğu günden beri Beyaz Saray ile ilgili çıkan haberler gündeme damga vurdu. Kimi zaman Ivanka'nın; aynı zamanda danışmanı olduğu babasının kırıp döktüğü işleri temizlediği yazılırken; Donald Trump'ın 'yalancı' olarak nitelediği basın ise sürekli olarak onun aslında önemli bir iş yapmadığının altını çizdi. Son olarak Vanity Fair dergisi, Ivanka Trump'ın gizli ajandasını masaya yatırdı. Ivanka'nın son dönemde yaptığı önemli görüşmeleri ortaya çıkaran dergi; göçmenler ve Müslümanlar'a bakış açısı, cinsiyetçi tavrı, küresel ısınma ve çevre sorunlarını görmezden gelişi gibi konularda eleştirilen Donald Trump'ın bu konudaki imajının Ivanka tarafından nasıl düzeltildiğini yazdı.

HİÇ DURMADAN ÇALIŞIYOR
Dergiye göre Ivanka, ilk olarak geçen ay Trump Tower'daki ofisinde Al Gore ve Leonardo DiCaprio ile buluştu. İkili ile küresel ısınma ve iklim değişiklikleri hakkında bilgi alan Ivanka, hızlıca bu konular hakkında bir rapor hazırladı. Ivanka daha sonra geleceğin teknolojileri ve bunların kullanım alanları ile politika belirlemek üzere Sheryl Sandberg ve Elon Musk ile buluştu. Ivanka'nın sonraki misafiri toplum ve aile düzenini sağlamak üzere bilgi almak için Cecile Richards oldu. Bu arada FED Başkanı Janet Yellen ile gizlice bir araya gelerek kahvaltı yapan Ivanka, para politikaları ile gündemi de belirledi. Ivanka son olarak Ürdün Kraliçesi Rania Al Abdullah ile de buluşarak kadınların küresel sorunları üzerine önemli bir görüşme yaptı.