Türk işadamının cenazesi getirildi

İşadamı Rıza Yüce, 35 bin dolar alacağını tahsil etmek için gitiği Ukrayna’da sır bir cinayete kurban gitti. Cenazesi, ailesinin çabaları sayesinde Türkiye’ye getirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2017 Güncelleme 11 Eylül 2017, 00:55
Türk işadamının cenazesi getirildi

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'da cesedi bulunan Diyarbakırlı işadamı Rıza Yüce'nin cenazesi önceki gün Türkiye'ye getirildi. Mersin'de ilaç sektöründe çalışan Yüce, birkaç ay önce Ukrayna'daki bir kişiye mal gönderdi. 35 bin dolar alacağını tahsil etmek için de 23 Temmuz günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti. Kendisini havalimanında karşılayan ve 3-4 aydır birlikte çalıştığı Saakiyan Eric Spartakoviç ile kalacağı eve yerleşti. Ancak o günden sonra ailesiyle olan iletişimi kesildi. Kardeşi Mümtaz Yüce hemen polise gitti. Ağabeyinin hayatından endişe ettiklerini söyledi. 16 Ağustos'ta ise Rıza Yüce'nin cesedi, Kiev yakınlarında el ve ayakları bağlandıktan sonra nehire atılmış olarak bulundu. Yakınları, teşhis ettikleri cesedin deforme olması ve Ukrayna savcılığının DNA eşleşmesi kararı nedeniyle cenazeyi alamadı.

​DİYARBAKIR'DA DEFNEDİLECEK
Soruşturmadaki aksaklık ve ilgisizlik üzerine aile üyeleri özel bir morgun ücretini vererek, Yüce'nin cesedini koruma altına aldırdı. Ailenin çabaları üzerine cenaze, bulunduktan 25 gün sonra Türkiye Konsolosluğu'nun yardımları ile önceki gün İstanbul'a getirildi. Rıza Yüce'nin Diyarbakır'a götürülüp toprağa verileceği söylendi.