First Lady 'topuk'ladı!

ABD Başkanı Trump’ın eşi Melania, Harvey Kasırgası’nın yerle bir ettiği bölgeleri ziyaret etti. 12 cm topuğu bulunan ayakkabıyla yaptığı ziyaret, sert eleştirilere neden oldu. First Lady de hemen Washington’a dönme kararı aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2017 Güncelleme 31 Ağustos 2017, 02:15
First Lady ’topuk’ladı!

İÇİNDEKİLER

30 Kişinin ölümüne, 50 kişinin kaybolmasına ve on binlerce ailenin evsiz kalmasına neden olan Harvey Kasırgası, ekonomiye de ağır darbe vurdu. ABD'nin dördüncü büyük ekonomik merkezi Houston'da yaşanan kasırganın ekonomiye maliyetinin 145 milyar doları bulacağı açıklandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın eşiyle bölgeye yaptığı ziyaret ise, bir skandalla noktalandı. First Lady'nin, afet bölgesini ziyareti için seçtiği 12 cm topuğu bulunan 600 dolar değerindeki ayakkabılar eleştirilerin hedefi oldu. 46 yaşındaki eski model ve mücevher tasarımcısının giydiği kıyafet bazı Amerikan vatandaşları tarafından "duyarsızlık gösterisi" olarak nitelendirildi. Gelen eleştirilerin ardından, First Lady Melania Trump ile birlikte Teksas'ın Corpus Christi isimli bölgesine iniş yaptığında ayakkabılarını değiştirdi. Ancak bu bile eleştirilerin dozunu düşürmedi ve Melania, ziyaretini 24 saat erken bitirmek zorunda kaldı. İşte sosyal medya yorumları:

Melanıa gerçekten sel bölgesini 6 inçlik topuklularla mı ziyaret etti? Ciddi olamazsınız!
Bayan Trump yüksek topuklu stillettolarıyla sel baskınına uğrayan bir şehri ziyarete gidiyor. Umarım ne yaptığının farkında değildir.
Teksas ziyaretinin sahte bir gösteri olduğuna dair ilk ipuçunuz Melania'nın 6 inçlik ayakkabıları mı? Bu tam bir duyarsızlık gösterisi.
Trump ve eşi, ABD'ye yakışmıyor. Yeter artık.
Binlerce kişi evsiz kaldı, First Lady baloya gidiyor sanki. Bu kadar da duyarsızlık fazla.
Biri bu kadına ABD Başkanı'nın eşi olduğunu hatırlatsın artık.



600 DOLARLIK AYAKKABI
Melania Trump'ın giydiği ayakkabının değerinin 600 dolar olduğu açıklandı. Beyaz Saray, topuklu ayakkabı ile kasırganın etkilediği bölgeye yapılan ziyaretin eleştirilmesine sessiz kaldı. Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından da bu konuyla ilgili hiçbir paylaşım yapılmadı.



KATRİNA'DAN DAHA ETKİLİ
ABD'nin güney sahillerini 2005 yılında vuran Katrina kasırgasının maliyeti 130 milyar dolar seviyesindeydi. ABD'nin en zararlı kasırgası Houston ekonomisini uzun dönemde de etkisi altına alabilecek. Moody's analistleri, zararın 145 milyar doları aşacağını iddia etti.