Suriye’de ABD katliamı

Terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında Suriye’deki hava saldırılarına devam eden ABD öncülüğündeki koalisyon, Deyre Zor’da bir sivil katliama daha imza attı

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 02 Ağustos 2017, 02:10
Suriye’de ABD katliamı

İÇİNDEKİLER

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye'nin Deyr ez Zor kentinde düzenlediği hava saldırısında 60 sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı. Rus haber portalı Sputnik'e konuşan SMDK Başkan Yardımcısı Mustafa, koalisyonu siviller konusunda hassas davranması gerektiği konusunda uyardı. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyona ait savaş uçaklarının, Deyr ez Zor kentine bağlı Ebukemal, Keşme, Şwet, Dewer ve Eşare bölgelerinde düzenlediği saldırılarda siviller de hedef oldu. Terör örgütü DEAŞ hedefleri bombalanırken 60 sivilin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Bununla birlikte 25 sivil de yaralandı.

KADIN VE ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLDÜ
Hayatını kaybeden siviller arasında kadın ve çocuklar olduğu öğrenildi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Abdulrahman Mustafa sivillerin öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Koalisyon güçleri geçen hafta da Ebukemal'da hastane ve hizmet binalarını vurmuş, 6 sivil hayatını kaybetmişti.

SABAH