Kız limiti

Beyaz Saray’daki Kremlin soruşturması Ivanka Trump’a ulaştı. Donald Trump Twitter’dan iddiaları yanıtladı: Af konusunda sınırsız yetkim var. Herkesi affedebilirim!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2017 Güncelleme 24 Temmuz 2017, 00:18
Kız limiti

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump ve ekibi hakkında başlatılan Rusya soruşturması, gündemi meşgul etmeye devam ediyor. ABD'nin California eyaleti temsilcilerinden Demokrat Brad Sherman, Trump'ın görevden alınması için ilk resmi başvuruyu yapınca tartışmalar iyice alevlendi. Washington Post gazetesi Trump'ın kendisini ve ekibini nasıl affedebileceğini araştırdığını yazdı. Donald Trump ise Cumartesi günü attığı tweette bu habere yanıt verdi. Trump, "Herkes ABD Başkanı'nın af konusunda sınırsız yetkisi olduğu konusunda hemfikir. Ama ortada işlenen tek suç istihbarat raporlarının basına sızdırılmasıyken neden bunu düşüneyim? Yalan haber!" ifadelerini kullandı. Senato İstihbarat Komitesi Üyesi Demokrat Partili Senatör Mark Warner ise Trump'ın af yetkisinin sınırlarını araştırdığına yönelik haberleri "son derece rahatsız edici" bulduklarını belirtti.

IVANKA İÇİN DEVREYE GİRDİ
Bu arada Rusya soruşturması Trump'ın kızı Ivanka'ya da ulaştı. Trump'ın danışmanı olan ve Beyaz Saray'da ofisi bulunan Ivanka'nın Rus ajanı olduğu iddia edilen Natalia Veselnitskaya ile görüşmelerden haberi olabileceği belirtildi. Demokrat Partili bir grup, Ivanka'nın da soruşturmaya dahil edilmesi için talepte bulundu. Donald Trump'ın "Herkes ABD Başkanı'nın af konusunda sınırsız yetkisi olduğu konusunda hemfikir" konuşmasını da İvanka için yaptığı belirtildi.