İn'kül'tere

İngiltere önce terör şimdi de yangın kabusuyla sarsıldı. Başkent Londra’da belediyenin dar gelirli vatandaşlara kiraladığı 24 katlı gökdelende yangın çıktı. Alevler kısa sürede 650 kişinin yaşadığı tüm binayı sardı. Korku içinde ölümü bekleyenler, metrelerce yükseklikten atladı. Olayda şimdiye kadar 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Binadan geriye ise külleri kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2017 Güncelleme 15 Haziran 2017, 01:15
İn’kül’tere

İÇİNDEKİLER

Dünya Ortadoğu'ya değil İngiltere'ye odaklandı. Birleşik Krallık'ın merkezi, önce terör ardından yangınla sarsıldı. İngiltere'nin başkenti Londra, 3 terör saldırısının ardından bu kez alevlerin ortasında kaldı. Buna göre Londra'nın batısında bulunan Kuzey Kensington bölgesindeki 24 katlı Grenfell Tower binasında önceki gece 01:15 sıralarında büyük bir yangın çıktı. Apartmanın ikinci katında başlayan yangın, kısa sürede 24 katı sardı. Olay yerine hemen 200'den fazla itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı yollandı. Ancak ekipler 10'uncu kattan sonraki katlara müdahale etmekte zorlandı. Bu sırada dumanlar içinde kalan bina sakinleri camlara koşup yardım çığlıkları attı. Bazıları da panikle aşağıya atladı. Yangın ancak sabah saatlerinde kontrol altına alındı. 12 kişinin öldüğü açıklanırken, şimdiye kadar onlarca kişinin kayıp olduğu ve 18'i ağır 78 kişinin de yaralandığı vurgulandı. Binadan kurtarılan kişiler yangın alarmının ve yangın tüplerinin çalışmadığını açıkladı.


İnsanlar 9 saat süren yangının sönmesini heyecanla bekledi.

YAŞAYANLARIN ARASINDA TÜRKLER DE VAR
Londra İtfaiyesi Müdürü Dany Cotton yaptığı açıklamada, "29 yıllık meslek hayatımda böylesine bir yangın görmedim. Yangının sebebi ise halen belli değil" ifadesini kullandı. Londra Belediye Başkanı Sadık Han, 'çok sayıda kişiye' ulaşılamadığını belirtirken, bu kişilerden bazılarının komşularına sığınmış olabileceğini açıkladı. Yangınla ilgili araştırma sürerken, binada Türkler'in de bulunduğu açıklandı. 120 dairelik 40 yaşındaki apartmanın dış cephesinin ise geçen yıl yenilendiği açıklandı. Binanın plastik malzemeyle kaplandığı için yangının kısa sürede yayıldığı öğrenildi.


Bazı görgü tanıkları alt katlarda yaşayan iki ailenin çocuklarını pencereden attıkları ve aşağıda bulunan insanların ise çocukları tuttuğunu belirtti.

BUZDOLABI YÜZÜNDEN Mİ!
Yangınla ilgili akıllara sabotaj ihtimali de geldi. Ancak İngiliz yetkililer yangının nedeninin alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı olduğunu söyledi. Bu arada Londra itfaiyesi, yanan 24 katlı binanın çökme riski olmadığını ve yangının kontrol altına alındığını belirtti.


Tamamen küle dönen apartmandaki yangında itfaiyecilerin evlere giremediği bildirildi. Apartmanda onlarca kişinin kayıp olduğu öğrenildi.