İmdat damat!

ABD seçimlerinde Rusya ile işbirliği yapmakla suçlanan Donald Trump hakkında soruşturma açıldı. Damat Jared Kushner ifade vermeye çağırıldı. Kushner’in tek sözünün bile Trump’ı bitireceği açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2017 Güncelleme 29 Mart 2017, 00:00
İmdat damat!

İÇİNDEKİLER

Donald Trump, Amerika'nın 45. Başkanı seçildiği günden bu yana tüm tepkileri üzerine çekti. Amerikan derin devletinin görevden almak için her yolu denediği Trump'ın seçim döneminde Rusya ile işbirliği yaptığı bile iddia edildi. Rusya'nın yalanladığı iddiaları çiçeği burnunda başkan da, 'yalan haber' ifadesiyle değerlendirdi. Ancak Senato İstihbarat Komitesi, Rusya'nın 8 Kasım 2016'da düzenlenen seçimlere müdahale edip etmediğini araştırmak için harekete geçti. Bunun için Trump'ın damadı ve yardımcısı Jared Kushner hakkında soruşturma açtı. Beyaz Saray ise damat Kushner'in Senato'ya gönüllü olarak ifade vermeye hazır olduğunu söyledi.

BİR SORUŞTURMA DA FBI'DAN
Kongre'de iki ayrı soruşturma yürütülürken ayrıca bir soruşturmayı da FBI'ın yürütmesi, Trump'ın dört bir koldan hedef seçildiğini gözler önüne serdi. Amerika'da yayınlanan New York Times gazetesine konuşan yetkililer, komitenin Kushner'i, üst düzey Rus yetkililerle gerçekleştirdiği iki toplantı hakkında sorgulamak istediğini belitti. İddialara göre Kushner, New York'taki 5. Cadde'de bulunan Trump Tower'da eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile birlikte Rusya Büyükelçisi Sergei Kislyak ile görüşme düzenlendi. Beyaz Saray kaynakları bu toplantılarda özel hiçbir şeyin konuşulmadığı, görüşmelerin rutin şekilde gerçekleştiğini söyledi.