Helal olsun!

3 Mısırlı Müslüman Manhattan’ı fethetti. ‘Helal gıda’ seyyar büfesiyle Rockefeller Center’ın yanında tavuk pilav ayran satan dahiler, günde 50 bin dolar kazanmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 01:58
Helal olsun!

İÇİNDEKİLER

Manhattan'da zengin olmak aslında zor değil. 1990 yılında Mısır'dan ABD'ye göç eden Muhammed Abouelenein, Ahmed Elsaka ve Abdelbaset Elsayed birçok işte çalıştı. Ardından Helal Guys'ı kurdu. Seyyar büfeleriyle Manhattan'ın birçok bölgesinde döner, tavuk pilav ve ayran satan 3 Mısırlı kısa sürede hatırı sayılır bir para kazandı. Yıllar sonra ünlü Rockefeller Center'ın yanında seyyar büfesiyle satış yapmaya başlayan Abouelenein, Elsaka ve Elsayed şu anda banka gibi olduklarını söyledi. Manhattan'da çalışan ve öğle saatlerinde Helal Guys'ın tavuk ve pilavından yemeyen yok gibi. Muhammed Abouelenein, "Helal gıda bizim işimiz. Yıllardır verdiğimiz güvenle özel bir marka olduk. Çok önemli patronlar bile bizi tercih ediyor. Türk dostlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Türkler çok özel ve mert insanlar. Teklifler almaya başladıktan sonra Franchise vermeye başladık. Şu anda 20'nin üzerinde Helal Guys var. Başarımız bizi mutlu ediyor" dedi. Helal Guys'ın Rockefeller yakınlarındaki seyyar büfesi, günde 50 bin dolarlık (Yaklaşık 190 bin TL) bir satış rakamına ulaştı. Diğer Helal Guys seyyar büfeleri de çok önemli rakamlara ulaşmış durumda. New York Belediyesi'ne son derece düşük bir işgaliye parası ödeyen Helal Guys, dünyanın en önemli gurme dergileri ve programlarına da haber oldu.

Mısırlı arkadaşlar, seyyar büfelerde tavuk pilav, döner ve ayran satmaya başladı. Lezzetleri kısa sürede kulaktan kulağa dolaştı. Müşterileri uzun kuyruklarda sıralandı.


* 27 yıl önce Mısır'dan Amerika'ya göç eden Muhammed Abouelenein, Ahmed Elsaka ve Abdelbaset Elsayed 'Halal Guys' isimli büfeler zincirini kurdu.