Skandal karar

Binlerce kişinin ölüm emrini veren Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in, gelecek hafta serbest bırakılacağı açıklandı. Bu kararı darbeci Sisi verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2017 Güncelleme 14 Mart 2017, 01:50
Skandal karar

İÇİNDEKİLER

Mısır'da darbeci Sisi skandal bir kararı hayata geçirdi... Sadece ülkesini düşündüğü için ömür boyu hapse mahkum edilen Mısır'ın seçilmiş tek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı mahkemenin hakimini birçok kez sarayına çağıran Sisi, Mısır Temyiz Mahkemesi'ne yeni bir emir verdi. 2011'de göstericilerin öldürülmesine iştirak ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada devrik Mahkeme, Hüsnü Mübarek'in önümüzdeki hafta serbest bırakılacağını açıkladı.

PROTESTO GÖSTERİLERİ
Bir süre önce mahkemeye oğulları Cemal ve Ala ile katılan Mübarek, beraat hükmünün açıklanmasının ardından sevinç çığlıkları atmıştı. Mısır'da 18 gün süren protesto gösterilerinin ardından görevinden istifa eden ve 1981 yılından beri Mısır Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Mübarek'in devrilmeden önce milyar dolarlarını yurt dışına kaçırmıştı. Mübarek'in serbest bırakılacağının açıklanması tepkilere neden oldu. Ülkenin birçok kentinde protesto gösterileri düzenlendi.