Vicdansızlığın resmi

Bir yanda kan ve gözyaşı, diğer yanda selfie çeken pişkin ‘turist’ler... İnsanlık dramı yaşanan Halep’te ne yazık ki son durum bu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2016 Güncelleme 19 Aralık 2016, 00:42
Vicdansızlığın resmi

İÇİNDEKİLER

Suriye'de Esad ve milisleri Halep'e bombalar yağdırdı, yüzlerce kişi can verdi. Binlercesi açlık ve çaresizlik içinde ölümün kıyısına geldi. Bölgeden yükselen yardım çığlığına Türkiye kulak verdi. Yaşam koridoru oluşturuldu, çoğunluğu çocuk ve kadın binlerce kişi tahliye edildi. Halep'ten Türkiye'ye kabul edilen siviller için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bin kişilik geçici barınma merkezi kuruldu. Öte yandan yapılan görüşmeler sonrası tahliye sürecinde yaşanan krizin aşıldığı belirtilmişti. Yeni anlaşmaya göre Fua ile Kefarya'da bulunan siviller ve milisler, Esad rejiminin denetiminde olan bölgelere gönderilmeye başlanacaktı. Dün Fua ve Keferya'daki tahliyeler için otobüsler giriş yaptı. Ancak otobüslerden 3'ü milisler tarafından ateşe verildi. Tüm bunlar yaşanırken harabeye dönen şehir, turist ziyaretine açıldı. Yaşanan tarifsiz acıları, akan kanı görmezden gelenler, eğlencesinden ödün vermedi. Her yerinden 'vahşet' fışkıran, duvarlarına kan sıçrayan binaların önünde selfie çekti.

İSYAN ETTİREN KARELER
Utanmadan gülümsedi, hatıra olsun diye poz verdi. Sınırlarına tel çekip mültecileri kabul etmeyen Avrupa basını bu kareleri manşetten verdi, vicdanlar bir kez daha sızladı. Türkiye'de de sosyal medya yıkıldı. "Çektiğiniz insanlığın öldüğünün resmidir" diyenler isyan etti. Bölgeden şimdiye kadar 7 bin 500 kişi tahliye edildi. Aralarında 4 bine yakın yaralının da bulunduğu, 70 bin civarında kişi ise kurtarılmayı bekliyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI: 'YAZIKLAR OLSUN'
* İnsanlıktan nasibini almamış bunlar...
* Halep'in diğer yakasında yaşam olabildiğince fütursuz şekilde devam ediyordu. Artık başka bir yüzsüzlüğe geçilmiş.
* Kepazelik diz boyu...
* Hallerini görenler film setinde zanneder...
* Yazıklar olsun!
* Halep harabelerini ziyaret eden 'turistler'!
* Ülkesi bu haldeyken nasıl güler bir insan...
* Allah sizi ıslah etsin!
* Biz burada Halep'e dualar ediyoruz. Şunların yaptığına bak...
* Şimdi gülüyorlar yarın onlar da ağlayacak!
* Sözün bittiği yer Halep...