ABD: Gülen'in iadesi aylar da sürebilir yıllar da

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, teröristbaşı Gülen’in iade sürecine ilişkin soruya "Aylar da sürebilir, yıllar da. Belli bir zaman dilimi belirtemem” şeklinde yanıt verdi.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2016, 10:57 Güncelleme 12 Ağustos 2016, 10:57
ABD: Gülen’in iadesi aylar da sürebilir yıllar da

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, teröristbaşı Fetullah Gülen'in iadesi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu konuyu daha önce konuştuk. İade anlaşması iki taraflı imzalanmıştır. İki müttefikin yasal, teknik bir ilişkisidir. Bu sürecin nasıl gelişeceği çok açıktır, duygulardan etkilenmez ve siyasi bir etki altına girmez. Bildiğiniz gibi bazı belgeler bize ulaştı. İncelemeye ve Türk dostlarımızla konuya ilişkin iletişim halinde olmaya devam ediyoruz. Fakat bu süreç hukuk tarafından yönetilir ve yasal bir sistemdir."

Trudeau, "Türkiye'yle ittifakımız, söylediğimiz gibi 1952'den beri, NATO'dan beri. Türkiye'yle ortaklığımız derin, güçlü ve sağlamdır. Nokta" şeklinde konuştu.

"AYLAR DA SÜREBİLİR YILLAR DA​..."
FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusundaki bir soru üzerine Trudeau, ABD'nin imzaladığı bütün iade anlaşmalarında yükümlülükleri yerine getireceğini ifade etti ve konunun "FETÖ ya da Türkiye seçimi" şeklinde karşılaştırılamayacağını bildirdi.

Trudeau, "Yani, ikisinden birini seçmeniz gerektiğine inanmıyorsunuz" sorusuna ise "Türkiye veya FETÖ arasında seçim yapmamıza gerek yok. İade hakkındaki yasal süreç çok net. Anlaşmada belirtilmiştir. Türkiye'ye desteğimiz ve ortaklığımız sorgulanmamalı" karşılığını verdi.

Sözcü Trudeau, iade sürecinin ne kadar süreceği yönündeki soruya, "Aylar da sürebilir, yıllar da. Belli bir zaman dilimi belirtemem" yanıtını verdi.