Sarkozy'den küstah Türkiye yorumu

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliğine itiraz etti. Sarkozy, "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı, Türkiye'nin AB'ye girdiği bir gelecek düşünmüyorum" şeklinde küstah bir açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 22 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 22 Haziran 2016, 11:16
Sarkozy’den küstah Türkiye yorumu

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi'nin liderliğini yürüten Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını yineledi.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR MEDENİYET AMA...
"Türkiye büyük bir medeniyet, Türkiye ile birlikte çalışmamız, Türkiye ile görüşmemiz gerekli, ancak Türkiye'nin AB üyeliğine uygun olmadığına kesinlikle kanaat getirmiş durumdayım" diyen Sarkozy, AB ile Türkiye arasında tam üyelik dışında, alternatif bir ilişki önerisini ifade etti.

"İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILDIĞI, TÜRKİYE'NİN AB'YE GİRDİĞİ BİR GELECEK DÜŞÜNMÜYORUM"
Sarkozy, "Ben Avrupa dışında yeni bir topluluk oluşturmaktan, Türkiye, Rusya ve AB'nin yer alacakları bir topluluktan yanayım. Bu anlamlı olacaktır" dedi. Perşembe günü yapılacak referandumda, İngiliz seçmenlerin AB üyeliğinin devamından yana karar vermelerini umut ettiğini belirten Sarkozy, İngiltere gibi dinamik bir ülkenin ayrılmasının AB'ye büyük zarar verebileceğini söyledi. Sarkozy, "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı, Türkiye'nin AB'ye girdiği bir gelecek düşünmüyorum." ifadesini kullandı.