Vazgeçilmez Türk

Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın en büyük şansı İngiltere'de yaşayan Türk modacı Erdem Moralıoğlu... İngiliz medyası, 'Kate Middleton olmak için Erdem Moralıoğlu şart" yorumunda bulundu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2016 Güncelleme 24 Ocak 2016, 01:41
Vazgeçilmez Türk

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de 2015'te "Yılın Adamı" seçilen Erdem Moralıoğlu, bir kez daha gururumuz oldu... Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın son derece kaliteli olmasının arkasındaki isim olarak gösterilen Erdem Moralıoğlu için, "Kate Middleton olmak için Erdem Moralıoğlu şart" yorumu yapıldı. Kate Middleton'ın Moralıoğlu özel kıyafetleri sayesinde halk tarafından daha da benimsendiğini belirten moda uzmanları, "Kate kuşkusuz elbiseyi çok iyi taşıyan biri. Ancak elbisenin arkasındaki sihir Erdem Moralıoğlu. O nedenle Kate için vazgeçilmes isimlerden biri de Türk modacı Erdem Moralıoğlu" ifadelerini kullandı. Kate için 20 özel elbise tasarlayan Moralıoğlu'nun peşine düşen son özel kişinin ABD Başkanı Obama'nın eşi Michelle Obama'nın olduğu açıklandı. Claudia Schiffer, Anna Wintour, Keira Knightley, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın eşi Samantha Cameron ve İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'in elbiselerini de tasarlayan Erdem Moralıoğlu'nun dünyanın en iyi 10 modacısı arasında olduğuna dikkat çekildi.


Kate'in tarzı, birçok genç kız tarafından da beğenildi. Hatta sosyal medyadaki yorumların dışında, Kate'in kıyafetleriyle ilgili yüzlerce blog açıldı.

EŞSİZ TARZI VAR
Erdem Moralıoğlu, 1978 yılında Montreal'de doğdu. Ryerson Üniversitesi'nde Moda eğitimi aldıktan sonra Vivienne Westwood'un yanında staj yaptı. 2000 yılında Londra'ya taşınarak Royal College of Art'ta Moda üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında New York'a taşınıp tasarımcı Diane von Furstenberg'le çalıştı ve 2005'te tekrar Londra'ya dönerek Erdem markasını kurdu. İlk kapsül koleksiyonuyla yakaladığı başarı ona Fashion Fringe ödülünü getirdi. 2008 yılında İngiliz Moda Konseyi'nin verdiği Fashion Forward ödülünden sonra, 2010 yılında İngiliz Moda Konseyi'nin Vogue İngiltere'yle ortak düzenlediği Vogue tasarımcı moda fonunu almaya hak kazandı. Floral desenler ve yenilikçi dantel kullanımıyla dikkat çeken Erdem tasarımları, dünyanın farklı şehirlerindeki 170'in üzerinde satış noktasında yer aldı. Dünyanın en önemli moda yazarları, Erdem Moralıoğlu'nun eşsiz tarzı olduğu fikrinde.


Amerikan First Lady Michelle Obama, Moralıoğlu ile irtibat kurdu ve bazı modellerinden talepte bulundu.