Haddini bil

İslam düşmanı Amerikan başkan adayı Donald Trump'a efsane boksör Muhammed Ali'den tokat gibi bir cevap geldi: 'Bende Müslümanım, haddini bil'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2015 Güncelleme 11 Aralık 2015, 01:44
Haddini bil

İÇİNDEKİLER

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump, Müslümanların ülkeye alınmamasını istedi. İslam karşıtı açıklamalarıyla dikkat çeken Trump'a tepki yağdı. Bir tepki de üç kez dünya ağır sı klet boks şampiyonu olan 73 yaşındaki efsane boksör Muhammed Ali'den geldi. Muhammed Ali, Trump'ın talihsiz açıklamalarına "Müslümanlar, İslam'ı kendi çıkarları için kullanmaya çalışanlara karşı çıkmalı" diyerek yanıt verdi. DAEŞ'in eylemlerini de kınayan ünlü boksör, "Gerçek Müslümanlar kendilerini Cihatçı olarak tanımlayan bu grupların merhametsiz vahşiliğinin dinin özüne ters düştüğünü biliyor. Ben de Müslümanım ve açıkça söyleyebilirim ki, Paris'te, San Bernardino'da ya da başka yerlerde masum insanların öldürülmesinin İslami hiçbir tarafı yok" dedi.

ZUCKERBERG'DEN DESTEK!
'Müslümanları ABD'ye almayalım' diyen Donald Trump'ın ardından Facebook'un genç patronu Mark Zuckerberg Müslümanlara destek çıktı. "Facebook'ta her zaman hoş karşılanacaksınız" sözlerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Facebook hesabından Zuckerberg'in mesajını değerli bulduğunu belirtti. İngiltere'de ise Trump'ın ülkeye girişinin yasaklanması için imza kampanyası başlatıldı.