DAEŞ'e karşı İtalyan mafyası

New York'un Sicilyalı mafya babası Giovanni Gambino, DAEŞ'e meydan okudu: DAEŞ, New York'a saldıracaksa önce Sicilya mafyasıyla karşılaşmak zorunda...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2015 Güncelleme 24 Kasım 2015, 01:28
DAEŞ’e karşı İtalyan mafyası

İÇİNDEKİLER

New York'un en ünlü mafya gruplarından Sicilya kökenli Gambino ailesi, DAEŞ saldırılarına karşı tetikte olan New Yorklular'ı bu örgüte karşı korumayı teklif etti. NBC'ye konuşan Gambino ailesinden Giovanni Gambino, mafya elemanlarının New Yorklular'ı FBI ve İç Güvenlik Örgütü gibi kuruluşlardan daha iyi koruyabileceğini iddia etti.

SİCİLYA'YA DOKUNAMADILAR
Gambino, "Resmi güvenlik kuruluşları genellikle geç harekete geçiyor ve olan bitenlerin tam resmini göremiyor, çünkü insan istihbaratları zayıf" diye konuştu. Paris saldırılarından sonra güvenliğin her zamankinden daha fazla önem kazandığını belirten Gambino, "DAEŞ, New York'a saldırmayı planlıyorsa, önce Sicilya mafyasıyla karşılaşması gerekecek" diye konuştu.

'EN İYİ BİZ KORURUZ'
Gambino, dünyanın bugün tehlikede olduğunu ileri sürerek, "Ama New York'un mahallelerinde yaşayıp da Sicilya bağlantısı olanların korkmasına gerek yok. Biz dostlarımızı ve ailelerimizi aşırılardan ve teröristlerden, özellikle de DAEŞ denilen zalim ve psikopat örgütten koruruz" dedi. Sicilya'nın Palermo kentinde büyüyen Gambino, DAEŞ'in Sicilya mafyasından korktuğu için Sicilya'da DAEŞ örgütlenmesine rastlanmadığını söyledi.



New York mafyasından Giovanni Gambino'nun ifadeleri akıllara eski mafya filmlerini getirdi.