Hapis kuşu!

Hollanda'da bir parkta 51 kişiyi yaralayan baykuş, yakalandı. Özel askerlerden oluşan 17 kişilik ekibin canlı yakaladığı baykuş, ömür boyu hapis cezası aldı!..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2015 Güncelleme 10 Kasım 2015, 00:00
Hapis kuşu!

İÇİNDEKİLER

Hollanda'nın başkenti Amsterdam yakınlarındaki Purmerend kentinde mart ayında çok sayıda kişiye saldıran baykuş için özel bir tim kuruldu. 17 kişilik özel askerden oluşan tim, baykuşa birçok operasyon yaptı. Ancak baykuş, bu süre içinde de spor yapanları yaraladı. Tam 51 kişiyi yaralayan baykuş, mart ayının son günündeki operasyonla sağ olarak ele geçirildi. Purmerend Belediyesi, yaklaşık 7 aydır hapis tutulan kuşun, serbest kaldığında yeniden insanlara saldırabileceği gerekçesiyle doğaya salınmaması kararı alındı. Kent sakinleri, özellikle akşamları puhu kuşundan korunmak için uzun süre şapka takarak ya da şemsiyeyle dolaşmak zorunda kalmıştı. Dünyanın en büyük baykuş türlerinden Avrupa puhu kuşunun ağırlığı üç kiloya, kanat açıklığı da 1 metre 80 santimetreye ulaştığı belirtildi.

CEZA TARTIŞILIYOR
Hollanda'nın en ünlü kuşu olarak ün kazanan baykuşla fotoğraf çektirmek isteyen yüzlerce kişi sıraya girdi. Ancak belediye yetkilileri, buna izin vermedi. Hayvan hakları dernekleri de soluğu Purmerend Belediyesi'nde aldı. Bir kuşa ömür boyu hapis cezası vermenin çok ağır bir uygulama olduğunu belirten hayvanseverler, yetkililerden yardım istedi. Purmerend Belediyesi, cezanın kesinlikle hafifletilmeyeceğini açıkladı.