The hakaret!

İngiliz basını, Kraliçe Elizabeth'in emrinden çıkmadı. Gezi olaylarında ortalığı yakıp yıkanları "özgürlük mücadelecisi" diye tanıttı. Ancak kendi ülkelerinde sokağa çıkan göstericilere hayvan muamelesi yaptı. The Sun, eylemcilere "Hayvanlar" diye hakaret etmekten utanmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2015 Güncelleme 09 Kasım 2015, 00:00
The hakaret!

İÇİNDEKİLER

İngiliz medyası, her firsatta Türkiye karşıtı haberler yaptı. Gezi olayları sırasında ortalığı yakıp yıkanları "Masum" ilan eden Kraliçe Elizabeth'in medyası, kendi ülkelerindeki eylemcilere ise "Hayvanlar" diyerek hakaretler yağdırdı. Dünya medyası, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında Türkiye'ye aktı. 24 saat Taksim'den canlı yayın yapanlar arasında İngiliz medyası da vardı. Türkiye'yi iç savaş çıkmış gibi gösteren İngilizler, ortalığı yakıp yıkan göstericileri, "cici çocuklar" diye tanıttı. Türkiye'de yakıp yıkanları "özgürlük mücadelecisi" diye adlandıran İngiliz medyası, kendi ülkelerindeki eylemcilere ise 'hayvan muamelesi' yaptı. Skandal, İngiltere tarihinin en büyük vatan haini olarak gösterilen Guy Fawkes için her yıl 5 Kasım'da düzenlenen "1 Milyon Maske" yürüyüşünde patladı.

İNGİLTERE GERÇEĞİ
Londra'da uluslararası hacker grubu Anonymous'un çağrısıyla düzenlenen "Bir Milyon Maske" eylemine binlerce kişi katıldı. Göstericiler, eşitsizlik, yolsuzluk ve kemer sıkma önlemlerini protesto eden sloganlar attı. Güvenlik güçleri ise göstericilere orantısız güç kullandı. 18 bin kişinin katıldığı protestoda polisin göstericilere müdahalesi sonucu çıkan olaylarda 50 kişi gözaltına alındı. Gezi'de 24 saat canlı yayın yapan İngiliz basını ise gösteriler karşısında 3 maymunu oynadı. Polis müdahalesiyle ilgili tek bir satır basında yer bulmadı. Eylemler, İngiliz basınındaki haberlerde sert bir dille yer aldı. The Sun gazetesi göstericilerle polis arasında çıkan arbedeyi birinci sayfasına "Animals" (Hayvanlar) başlığıyla taşıdı. Rezalet manşet, tüm dünyadan tepki aldı. İşine gelince ifade özgürlüğü çığırtkanlığı yapan İngiliz medyasının iki yüzlü tavrı, İngiliz gerçeği olarak hafızalara kazındı.


"HAYVANLAR"
Kraliçe Elizabeth, talimat verdi. İngiliz basınında, Londra'daki gösterilere sert bir dille yer verildi. The Sun gazetesi, "Animals" (Hayvanlar) başlığıyla, eylemcilere hakaret etti.