24 saatte 80 bin TL

Alpler'de kayak yaparken kaza geçiren Formula 1'in efsane pilotu Schumacher, 656 gündür pes etmedi... Ancak hastane ve 15 kişilik sağlık ekibine bugüne kadar ödenen ücret 53 milyon TL'yi aştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2015 Güncelleme 17 Ekim 2015, 01:34
24 saatte 80 bin TL

İÇİNDEKİLER

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olan Michael Schumacher, 29 Aralık 2013'te Fransa Alpler'inde kayak yaparken kaza geçirdi. Kafasını kayalıklara çarpan ve 6 ay komada kalan Schumacher, ardından rehabilitasyon kliniğine nakledildi. Buradaki 2 aylık tedavinin ardından 15 kişilik sağlık ekibiyle birlikte İsviçre'deki evine çıktı. Tedavi evde sürmesine rağmen Schumacher için harcanan sağlık ücreti 53 milyon lirayı aştı. Günlük 80 bin, haftalık 560 bin TL'lik gideri olan sağlık masrafları, aileyi de zor durumda bıraktı. İsviçre'deki malikanesini, Almanya'daki 2 villasını daha önce satışa çıkartan Schumacher ailesinin, Alman hükümetinden yardım istediği iddia edildi. Spor yaşamı boyunca 30'a yakın sponsoru olan Schumacher'in bu zor süreçte hiçbirinin ortalarda görünmediği de anlaşıldı. 45 kiloya kadar düştüğü iddia edilen Schumacher'in, yardım olmadan yürüyemediği ve sadece ailesini tanıyabildiği belirtildi.

HAYRANLARI AYAĞA KALKTI
Efsanenin uzun yıllardır menajerliğini yapan Sabine Kehm, Schumacher'in gelişim sağladığını büyük bir mutlulukla aktarabilirim. Ancak kafasından aldığı yaranın etkilerinin hala sürdüğünü de dile getirmem gerekiyor. Umudumuz çok fazla. Ancak maalesef ilerleme çok ağır" dedi. Schumacher'in eşi Corina'nın, hayranları tarafından başlatılması planlanan bir yardım kampanyasına ise karşı çıktığı ifade edildi.