Zalim Avrupa

Avrupa, Suriyeli mültecilere adeta savaş ilan etti. Macar askeri ve polisi ağır zırhlılarla on binlerce göçmeni ezdi geçti. 4 milyonun üzerinde mülteciyi misafir eden Türkiye, bir insanlık dersi daha verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2015 Güncelleme 18 Eylül 2015, 01:45
Zalim Avrupa

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca Suriyeli savaştan ve bombalardan kaçtı. Yaşayabilmek için hiçbir zorluk onları yıldıramadı. Avrupa'da yeni bir hayat kurmak için hepsi denizleri dahi aştı. Ancak, sözde insanı değerler üzerine inşa edildiklerini söyleyen Avrupa zulüm etmede sınır tanımadı. Mültecilere her sınır kapısında adeta işkence yaptı. Ancak, çok geçmeden tüm kapılar kapatıldı. Sözde medeni Avrupa bununla da kalmadı. Dün adeta savaş ilan etti. Macaristan polisi, Sırbistan sınır kapısında bekleyen yüzlerce sığınmacıya müdahale etti. Macar polisinin tazyikli su ve biber gazı ile göstericilere müdahalesine ağır zırhlı araçlar da katıldı. Yoğun göz yaşartıcı gaz bombası kullanmasından sonra da mülteciler arasında izdiham yaşandı. Daha sonra olaya asker de dahil oldu.

KAN DÖKTÜLER
Göçmenlerin kafalarından kanlar akmaya başladı. Fırsatı kaçırmayan polis ise darp ederek gözaltı işlemi yaptı. Neye uğradığını şaşıran göçmenler sağa sola kaçıştı. Müdahale sırasında çocuklarını kurtarmak isteyen anne ve babalar zor anlar yaşadı. Çocukların gözlerinden yaş eksik olmadı. Avrupa'da göçmenlere yönelik saldırılara karşın, akıllara 4 milyondan fazla mültecinin yaşatıldığı Türkiye geldi. Çoluk çocuk, genç yaşlı her mültecinin yüzünü güldürebilen Türkiye, vicdandan uzak Avrupa'ya bir insanlık dersi daha verdi.



KÖR ETTİLER
Uluslararası Af Örgütü, Macar polisinin müdahalesi sırasında 7 çocuğun yaralandığını, 1 çocuğun ise kör olduğunu açıkladı. Ayrıca, dördü çocuk en az dokuz kişinin de ailelerinden koparıldığı belirtildi. Öte yandan Macaristan Başbakanı Orban, Sırbistan ve Romanya sınırından sonra Hırvatistan sınırına da tel örgü çekileceğini, konu ile ilgili İçişleri Bakanı ile konuştuğunu ve planların hazırlandığını ifade etti.