Kraliçe'nin köstebek avı

Kraliçe II. Elizabeth'in çocukken Nazi selamı verdiği görüntülerin Buckingham Sarayı arşivinden çalındığı kesinleşti. Emekli ajanlardan ekip kuran Kraliçe, Saray'daki 10 kişinin hırsızlıkla ilgili sorgulanmasını istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2015 Güncelleme 21 Temmuz 2015, 01:29
Kraliçe’nin köstebek avı

İÇİNDEKİLER

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'i 1933'te ailesine ait Balmoral Şatosu'nun bahçesinde amcası 8'inci Edward'ın direktifiyle Nazi selamı verirken gösteren 17 saniyelik videonun The Sun gazetesi tarafından yayınlanmasının ardından Buckingham Sarayı soruşturma başlattı. Kraliçesi II. Elizabeth'in Buckingham Sarayı'nın gizli arşivinde yer alan bu görüntünün nasıl ve kimler tarafından sızdırıldığının bulunması için özel bir ekip oluşturduğu ifade edildi. Bu ekibin, emekli ajanlar olduğuna dikkat çekildi. Birkaç günlük çalışmanın ardından şüpheli 10 kişinin sorgulanmasına başlandığı iddia edildi. Bir iddiaya göre, Saray'da görevli 2 koruma bu özel görüntüler için 400 bin sterlin aldı.

EKSTRA İLAÇ ALDI
The Sun'a satılan görüntülerle ilgili soruşturmanın daha da derinleşeceğini belirten yetkililer, "İngiltere tarihine kara bir leke olarak geçen bu sızdırma olayının bir bedeli olacak. Suçlular en ağır şekilde cezalandırılacak" dedi. Olay yedeniyle Almanya'dan sert eleştiriler alan Kraliçe II. Elizabeth'in moralinin bir hayli bozuk olduğu ve bazı ek ilaçlar almak zorunda kaldığı da iddialar arasında.

DAVA AÇILIYOR
Kraliçe'nin 6-7 yaşındayken Nazi selamı yapan fotoğrafını basarak Buckingham Sarayı'nı zor durumda bırakan The Sun'a mahkeme yolu göründü. Elizabeth'in avukatları, dava açacaklarını söyledi. The Sun, görüntüleri savunarak Kraliçe ve kızkardeşi Margaret'in o görüntülerde çocuk olduklarını, ancak asıl sorgulanması gerekenin Kraliçe'ye Nazi selamı verdirten Kral 8'inci Edward olduğunu ileri sürdü.