Tel Aviv'de kavga

Netanyahu ve Hammond'un kavgası, uluslarası ajanslarda da geniş yer buldu. İngiltere Başbakanı Cameron'ın yardımcılarının bu olay nedeniyle Netanyahu'ya tepki gösterdiği belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2015 Güncelleme 18 Temmuz 2015, 00:00
Tel Aviv’de kavga

İÇİNDEKİLER

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, 'Terörist devlet' İsrail'in Başbakanı Netanyahu ile Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında İran konusunda tartıştı. Görüşme öncesinde ikilinin yapması beklenen kısa basın açıklaması karşılıklı cevaplarla uzadı. Netanyahu, dünya güçlerinin Tahran'la yaptığı nükleer anlaşmayı eleştirdi. Netanyanu, iran liderleri İsrail'in haritadan silinmesi açıklamaları yaparken, böyle bir imza atılarak antisemitizme destek verildiğini öne sürdü. İngiliz bakan, İsrail'in konuları doğru okuyamaması nedeniyle tepkilerle karşılaştığını belirterek Netanyahu'ya dikkatli olması konusunda ince bir uyarı yaptı.

YUKARI ÇIKABİLİRİZ
Ardından da "Artık soru-cevap için gazetecilere ihtiyacımız yok. Tartışmamıza ofiste devam edelim" dedi. Netanyahu da, "İran konusunda saf değiliz. Benim için fark etmez. Yukarıya çıkabiliriz" cevabını verdi.