Yardımcı değil katil

Fransa Alpleri'ne çakılan ve150 kişiye mezar olan uçak faciasında şok gelişme!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2015 Güncelleme 27 Mart 2015, 01:51
Yardımcı değil katil

İÇİNDEKİLER

Barselona-Düsseldorf seferini yaptığı sırada Fransa'nın güneyinde Alpes-de-Haute- Provence bölgesinde düşen Germanwings Havayolu'na ait Airbus 320 tipi uçağın gizemi çözüldü. Marsilya Savcısı Brice Robin, Salı günü Fransa Alpleri'ne çakılan ve 150 kişiye mezar olan uçağı Alman vatandaşı yardımcı pilot Andreas Lubitz'in, kasten düşürdüğünü söyledi.

TERÖRİST İŞİ DEĞİL
Uçağın terörist saldırı sonucu düştüğüne dair herhangi veri olmadığını belirten Savcı Robin, "İntihar da diyemiyorum. Çünkü insanlar genellikle tek başlarına intihar eder" dedi. Uçağın kokpit kayıtlarından da 20'nci dakikada bir kaos yaşandığı anlaşıldı. Bu dakikada kaptan pilot, kontrolü yardımcısına bırakıp kokpiti terk etti. Ardından kokpit kapısının içeriden kilitlendiğini belli eden bir ses duyuldu. Hemen sonra da uçak irtifa kaybetmeye başladı. Kayıtları dinleyen bir yetkili şöyle konuştu:

'ANDRE AS AÇ ŞU KAPIYI'
Dışarıda kalan kaptan pilot kokpit kapısına önce yumuşak sonra sert vuruyor. Ses gelmeyince kapıyı yumruklayıp kırmaya çalışıyor. 'Andreas, aç şu kapıyı' diye bağırıyor ama kapı açılmıyor, uçak düşüyor."

ÇIĞLIK SESLERİ SON ANDA DUYULDU
Uçağın saatte 700 kilometre hızla çarparak patladığını kaydeden Savcı Brice Robin, kara kutudaki ses kayıtlarında yolcuların çığlıklarının sadece son anda duyulduğunu söyledi. Robin, bunun da ani irtifa kaybı nedeniyle yolcuların oksijensizlikten bayılmış olabileceğini gösterdiğini ifade etti.

SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUZ
German Wings Havayolları'nın CEO'su Carsten Spohr, "Yardımcı pilotun yaptığı şey karşısında söyleyecek söz bulamıyoruz" dedi. Faciayı ,"Şirket tarihinin en korkunç olayı" diye tanımlayan Spohr, "En kötü kabuslarımızın da ötesinde bir kaza. Şaşkınız" diye konuştu.

ŞİFRELER DEVRE DIŞI

Uçağın alçaldığını fark eden pilot, kokpite girerek olaya müdahale etmek istedi. Kapıyı sadece kendisinin ve yardımcısının bildiği şifreyle açmayı denedi. Fakat sistem, şifreyi redetti. Yardımcı pilot şifreyi bloke etmiş, kendisini kilitlemişti.

630 SAATLİK DENEYİMİ VAR
Yardımcı pilot Andreas Lubitz 28 yaşındaydı. Almanya'nın Montbaur şehrinde doğan Lubitz, 2010 yılında Lufthansa bünyesinde işe başladı. 2013 yılında GermanWings'de yardımcı pilotluk rütbesine getirildi. 2008 yılında uçuş eğitimine 'sağlık nedenleri dolayısıyla' kısa bir ara vermek zorunda kalan Lubitz'in, sağlık sorununun ne olduğuysa açıklanmadı. Lubitz'in Germanwings'te 630 saatlik uçuş deneyimi vardı. İş dışında sık sık seyahat eden Lubitz'in lüks restoranları sevdiği de biliniyordu. Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maizire, Andreas Lubitz'in herhangi bir terörist grupla bağlantısı olmadığını söyledi. Ancak IŞİD yanlıları Facebook'ta Lubitz için hesap açarak, terör