Buzdan ölüm

Ukrayna'nın devrik Cumhurbaşkanı Yanukoviç, kaçtığı Rusya'da evlat acısı yaşadı. Oğlu Viktor, buz tutan Baykal Gölü'nde selfie çekmek isterken boğuldu. Ancak ölüm doğrulanana kadar acı habere inanan olmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2015 Güncelleme 24 Mart 2015, 00:00
Buzdan ölüm

İÇİNDEKİLER

Kiev yanlılarıyla ayrılıkçıların çatışmalarına sahne olan Ukrayna'nın kaçak ve devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu Viktor, selfie kurbanı oldu. Ukrayna'nın kaosa sürüklenmesinde önemli rol oynayan eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in küçük oğlu Viktor (33), Şubat 2014'te ailece kaçtıkları Rusya'da 20 Mart'ta 5 arkadaşıyla gezintiye çıktı.

5 KİŞİ YARALI KURTULDU

Viktor, aracını buz tutan Baykal Gölü'ne sürerek selfie çekmek istedi. Bu sırada buz kütlesinin çatlamasıyla otomobil suya gömüldü. Araçtaki 5 kişi yaralı kurtulurken, emniyet kemeri bağlı olan Viktor, dünyanın en derin gölünde boğularak can verdi. Ölüm haberi ise geçen Cumartesi günü yayılmaya başladı. Ancak Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ölen kişinin Yanukoviç'in oğlu değil, "Viktor Davidov" olduğunu savundu. İlk anda Kiev-Moskova arasında devam eden acımasız propaganda savaşının parçası sanılan ölüm haberi, Rusya yanlısı Ukraynalı siyasetçi Oleg Tsarev tarafından doğrulandı. Baykal Gölü'nde boğulan kişinin Yanukoviç'in küçük oğlu olmadığını iddia eden Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, daha sonra hatanın "Davidov" soyadından kaynaklandığını açıkladı. Aynı zamanda eski milletvekili olan oğul Yanukoviç'in Rusya'ya sığındıktan sonra Davidov soyadını aldığı ortaya çıktı. Hız tutkusuyla öne çıkan Viktor, otomobillere olan ilgisiyle biliniyordu. Paha biçilmez klasik otomobillerin yanı sıra özel üretimlerden oluşan bir araç koleksiyonu bulunuyordu.