Filmin adı Oscar

ABD Sinema Sanatları ödül töreninde, tam bir film gösterisi sergilendi! En iyi yönetmen olan Meksikalı Gonzalez'e, ırkçılık hakareti edildi. İzleyiciler ise sosyal meselelere dikkat çeken konuşmacılara tepki gösterdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2015 Güncelleme 24 Şubat 2015, 00:00
Filmin adı Oscar

İÇİNDEKİLER

ABD Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 87. Oscar ödülleri töreninde, En İyi Film ödülünü 'Birdman' aldı. Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu, En iyi Yönetmen seçildi. Julianne Moore ve Eddie Redmayne, En iyi Oyuncu ödülünü kazandı. Hollywood Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin sunuculuğunu Neil Patrick Harris üstlendi. 4 ödül kazanan "Birdman"in yönetmeni Inarritu, "Umarım bu ülkede çalışan en büyük göçmen kitlesini oluşturan Meksikalılar hak ettikleri saygıyı görürüler" dedi. En iyi Erkek Oyuncu ödülünü alan İngiliz Eddie Redmayne, dünyanın en şanslı insanı olduğuna inandığını söyledi. Julianne Moore, Alzheimer hastalığına bir kez daha dikkat çekti. Konuşmacıların mesaj kaygılı söylemleri, izleyici tarafından tepkiyle karşılandı. Bu durum sosyal medyada tartışma konusu oldu.;

NE YAPTIN SEAN!
ÜNLÜ aktör Sean Penn, Oscar'ı kazanan Alejandro Gonzalez Inarritu için, "Kim bu ....'na buraya gelmesi için yeşil kart verdi" dedi. Bu tatsız şaka davetlileri şoke etti. ABD'de ve dünyanın dört bir tarafında televizyon başındaki özellikle Latin kökenli izleyiciler sosyal medya üzerinden Sean Pean'i ağır dille eleştirdi. Ödülü, Sean Penn'in elinden alan Inarritu, Meksikalı olmaktan gurur duyduğunu ve ödülü ülkesine ve dünyanın dört bir köşesindeki Latinler'e ithaf ettiğini söyledi.

ELDİVENLİ MESAJ
Lady Gaga, törene son derece şık bir kıyafetle katıldı. Gaga, kullandığı kırmızı eldivenlerle sanki daha önce bir törene eldivenle katılan ve eleştirilen Amal Alamuddin'e gönderme yapıyordu. Gaga'nın kıyafetinin 25 kişi tarafından tam bin 600 saatte hazırlandığı açıklandı.

ORUÇ TUTTUM
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü, Patricia Arquette'e verildi. 12 yılda çekilen 'Boyhood' filmindeki rolüyle ödül alan Arquette, babasının sonradan Müslüman olması vesilesi ile küçükken sahura kalkıp, oruç tuttuğunu açıkladı. Ünlü oyuncu, "Yahudi annem Budizm'i de benimsemişti ama bizi Katolik okuluna gönderdiler. Kısaca her türlü din ve kültürün kucaklandığı bir ortamdaydık..." dedi.