Heathrow'da dram!

Katrine ve Alan çifti, İngiltere'nin en ünlü ve zengin çiftler iarasındaydı. Ancak, yanlış kararları tüm mallarını kaybettirdi. Yaşlı çift, 18 aydır gizlice havalimanı içinde yaşamlarını sürdürüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2015 Güncelleme 08 Şubat 2015, 00:00
Heathrow’da dram!

İÇİNDEKİLER

İNGİLTERE'de yaşayan 28 yıllık evli olan Katrine Smith (62), ve Alan Lane (71) çiftinin yaşam hikayelerini öğrenenler göz yaşlarını tutamıyor. Alan, uluslararası bir şirkette iletişim danışmanı olarak çalışıyordu. Yıllık geliri yaklaşık 260 bin TL'ydi. Eşi Katrine ise gençliğinde elit bir insan olarak tanınıyordu. Bunun nedeni ise dadı mesleğinde bulunması ve ünlülerin çocuklarına bakmasıydı. Bu ünlüler arasında aktör Dennis Waterman'ın kızları Hannah ve Julia da bulunuyordu. Tam 30 yıl boyunca Londra'nın en iyi bakıcısı olarak fikir önderi ödülünü aldı. Onun kazancı da kocası gibi fazlaydı. Çift, omuzlarına yüklenen tüm zor işleri başarıyla tamamlayıp bir anda herkes tarafından tanınan isimlerden oldu. Orta bir sınıf aileyken bol kazançlı işleri onlara sınıf atlattı. Çift, ilk olarak oturdukları evi değiştirip 500 bin sterlin (1,625,000) değerinde ultra lüks villaya taşındı. Çiftin değişen hayatıyla birlikte arkadaşları da değişti. Her şey o kadar kusursuz ve mükemmel gidiyordu ki hayat daha önce hiç bu kadar güzel ve iyi olmamıştı. Yaşlı çift, orta yaşlara geldiğinde yatırımlarını artırma kararı aldı. Ancak, ne olduysa bu andan sonra oldu. Yanlış kararlar ve kötü şans bir anda her şeylerini kaybetmelerine neden oldu. Katrine ve Alan çifti, ilk önce lüks villalarını yaklaşık 260 bin TL karşılığında ipotek ettirdi. İngiltere'nin güvenli net ağını kurmuş olmalarına rağmen çöküşten kurtulmak mümkün olmadı. Kalacak yerleri kalmayınca Hollywood filminden ilham alarak güvenli gördükleri dünyanın en işlek havaalanları içinde olan Heathrow da yaşamaya başladı.

GÜVENLİ OLDUĞ İÇİN BURDAYIZ
18 aydır havalimanında yaşayan evsiz çift, devletten emekliliklerini kazanmalarına rağmen yardım da alamadı. Ancak, zenginlik dönemlerinde aldıkları pahalı takı ve kıyafetler, onlara güvenlik görevlileri tarafından fark edilmeden yaşama imkanı sağladı. Geldikleri durum hakkında konuşan yaşlı kadın "Her şeyi kaybettikten sonra dışarıda sağlıksız, güvensiz ve soğuk havada kalmamak için burayı tercih ettik. Burada da görevliler tarafından dövülüp atılmamak için her iki geceden sonra terminal içinde yer değiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.