Lanetli servet

L'Oreal'in patronu Bettencourt'un 20 milyar Euro'luk serveti, kızıyla arasını açtı Para almakla suçlanan Sarkozy mahkemeye çıktı. Yardımcısı da kayıplara karıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2015 Güncelleme 28 Ocak 2015, 02:01
Lanetli servet

İÇİNDEKİLER

Fransa'da kozmetik devi L'Oreal'in patronu 20 milyar Euro'luk servete sahip Liliane Bettencourt, gündemden düşmüyor. Dünyanın en zengin 17'inci kişisi olan Bettencourt'u, kızı Françoise Bettencourt Meyers, "Akıl sağlığı yerinde değil, parasını yönetemiyor" diye mahkemeye verdi. Yıllar süren davaların ardından vesayetini aldı. Böylece servetini kızı Françoise ile torunları Jean-Victor ve Nicolas Meyers'e devretti. Bettencourt'un avukatları kararı temyize götüreceklerini bildirdi. 92 yaşındaki patron, kızının vesayeti altında olmaktansa ülkeyi terk etmeyi bile düşündüğünü söyledi.

SARKOZY İFADE VERDİ

Tüm bu gelişmelerin yanında, Fransa'da bakan deviren ve ucu eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye kadar uzanan yolsuzluk skandalı patladı. Sarkozy'nin, Bettencourt'un evine giderek 2007'deki seçim kampanyası için yasadışı olarak, zarf içinde yüzbinlerce Euro aldığı iddia edildi. Mahkemeye çıkan Sarkozy, iddiaları reddetti. Ancak davalar ardı ardına geldi. Skandala 10 kişinin adı karıştı.Annesinin servetini yöneten Françoise, çıkar elde edenlerin yargılanmasını istedi. İşte bu davalardan biri de önceki gün görülecekti. Duruşmada ifadesine başvurulacak olan Bettencourt'un eski hemşiresi ve yardımcısı 64 yaşındaki Alain Thurin'in intihar ettiği ve davaya katılamayacağı bildirildi. Ortadan kaybolan Thurin'in ölüp ölmediği henüz kesinleşmedi. Thurin de Bettencourt'un yaşlılığından faydalanıp çıkar elde etmekle suçlanıyordu.

İSRAİL DESTEKÇİSİ

L'Oreal'in sahibi olduğu Garnier'in, Gazze'de katliam yapan İsrail'in kadın askerlerine kozmetik ürünlerini hediye olarak göndermesi, tepki toplamıştı.