O ülkede alkollü yayalara ceza geliyor

Yeni yasa hazırlığı içine giren İspanyol hükümeti aşırı alkollü yayalara para cezası kesmeye hazırlanıyor.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2015, 15:20
O ülkede alkollü yayalara ceza geliyor

İÇİNDEKİLER

İspanya'da, son 1 yıl içinde yürüyüş yaparken trafik kazası sonucu ölen 370 yayanın yarısından fazlasının aşırı alkollü olduğu belirlendi. Yeni yasa hazırlığı içine giren Hükümet aşırı alkollü yayalara para cezası kesmeye hazırlanıyor.

Hazırlanan yasa tasarısına göre, İspanya'da aşırı derecede alkollü gezenler hem kendisine hem de etrafında bulunanlara zarar vermekten polis tarafından durdurulabilecek ve kendilerine ceza kesilebilecek. Hatta bu kişiler gerekli görülen hallerde gözaltına alınabilecek. Tasarıda trafik polislerinin aşırı alkollü vatandaşları aynen araçları durdukları gibi durdurabileceği onları alkol testine sokabileceği de belirtildi.

İspanya basınına açıklamalarda bulunan İspanya Trafik Genel Müdürlüğü, ülkede trafik kazası sonucu ölenlerin sayısındaki artışın yüksek bir düzeye ulaştığını vurgulayarak, bu ölümlerde alkol ve uyuşturucunun önemli bir payı olduğunu açıkladı.

Sokakta koşanlara hız ayarlaması yapılacağı söylentisi halk arasında hızla yayıldı. Bunun üzerine Trafik Genel Müdürlüğü bu söylentiyi yalanladı. Buna karşı koşu yapmaya çıkanlara ek bazı önlemler getirileceği açıklanmasına rağmen bunların ne olduğu hakkında detaylı bilgi verilmedi.