Papazdan ilk harç

Danimarka'daki Ulu Camii'nin temel atma törenine Papaz Niels Hviid de katıldı Bazı katılımcılar bu duruma sert tepki gösterdi, bazıları ise Hviid'e destek verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2014 Güncelleme 31 Ağustos 2014, 01:13
Papazdan ilk harç

İÇİNDEKİLER

Arhus kentinde inşa edilecek yeni Ulu Camii'nin önceki günkü temel atma törenine semtin papazı Niels Hviid de katıldı. Büyükelçi Mehmet Dönmez, Din Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Onay, Arhus Şehri Belediye Meclisi Üyesi ve eski mebus Hüseyin Araç, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Mütevelli Heyeti Başkanı Mazhar Bilgin, dernek başkanları, din görevlileri ve vatandaşların hazır bulunduğu merasim yoğun yağış nedeniyle yakındaki bir depoda kılınan cuma namazı ile başladı.

MİNARESİ 24 METRE OLACAK
Yapılan konuşmaların ardından caminin yapılacağı inşaat alanına giden Papaz Niels Hviid, Ahmet Onay ile beraber temele ilk harcı koyarak, inşaat bittikten sonra da camiyi ziyaret etmek istediğini söyledi. Papaz Hviid, "Yeni caminin hayırlı olmasını dilerim. Güzel bir binada sosyal kültürel faaliyetler düzenlemek isteyen Türkleri kutluyorum. Camiler, Danimarka ve Türk toplumu için fazla mühim. Türklere ait camiler birbirimizle diyaloğumuzu geliştirmede muavin oluyor" dedi. Ulu Cami'nin 5 bin 500 metrekare arazi üzerinde bin 219 metre kare kapalı alanı, 24 metre minaresi ve bir kubbesi olacağı belirtildi.