Gazze'den Selam

İnsanlıktan çıkan İsrail, katliama doymadı. Ölü sayısı 600'ü geçti. Katillerin bombaladığı 'Selam' ailesine ait evin enkazından sağ çıkan çocuğun bakışları ise trajediye sessiz kalan dünyaya ders niteliğindeydi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2014 Güncelleme 23 Temmuz 2014, 01:23
Gazze’den Selam

İÇİNDEKİLER

İsrail, Filistin'de ölü bulunan 3 yerleşimciyi bahane ederek kan kustu. Gazze'ye 7 Temmuz'dan beri hava, 17 Temmuz'dan itibaren de kara saldırısı düzenleyen İsrail ordusu katliama doymadı. Özellikle çocukları ve kadınları hedef aldı. Katliamda ölenlerin sayısı 600'ü geçerken, 3 bin 600 kişi de yaralandı.

İSRAİL HEDEF AYIRT ETMİYOR
Yaşamını yitiren Filistinliler'den en az 160'ının çocuk olduğu açıklandı. Dünyanın katliamlarına sessiz kaldığı İsrail, dün de vahşete devam etti. Hedef ayırmadan bombalayan katiller, ev, hastane ve okulun yanı sıra camilere de bomba yağdırdı. Sivilleri hedef alan savaş uçakları, son olarak Han Yunus kentindeki bir binayı bombaladı. Söz konusu bina yerlebir oldu.

KATLİAMA KAYITSIZ KALANLARA 'SELAM'
Kurtarma çalışmaları sırasında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. "Selam" ailesinden 8 kişi ise enkazdan sağ olarak dışarı çıkarıldı. Katillerin yaşattığı acılar ise kurtarılanlar arasında bulunan bir çocuğun gözlerinde saklıydı. Ölümden dönen çocuk, ilk olarak kanlanmış gözleriyle katilama sessiz kalan dünyaya baktı. Trajediye kayıtsız kalanlara adeta "Selam olsun" dedi.

'ÜST DÜZEY' GÜVENLİK
İsrail BM'nin önerdiği 5 saatlik ateşkes teklifini reddetti. ABD Başkanı Obama ise İsrail'i ilk kez açık dille eleştirdi. Obama, "Daha fazla sivilin ölmesini istemiyoruz" dedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanması için Mısır'da temaslarda bulundu. Kerry'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmeden önce 2 kere x-ray cihazından geçirildiği öğrenildi.

THY'DEN İSRAİL'E BÜYÜK ŞOK
Tel Aviv Ben-Gurion Havalimanı'na düşen füzeler ve çıkan çatışmalar nedeniyle, İsrail'de büyük korku yaşandı. THY Basın Müşaviri Ali Genç, ''THY, mevcut şartları değerlendirerek Tel Aviv seferlerini 24 saat süreyle durdurma kararı aldı" dedi. ABD'nin Delta Havayolları, US Airways ve United Havayolları da Tel Aviv'e yapılacak uçak seferlerini iptal etti. Lufthansa, KLM ve Air France da seferleri askıya aldı.

MEVLÜT YÜKSEL KUDÜS'TE
Haber Müdürümüz, Tel Aviv Ben-Gurion Havalimanı'nda bir odaya alındı. "Daha önce Irak'a neden gittin" diye sorulan Mevlüt Yüksel, yapılan 2 saatlik araştırmanın ardından limandan ayrılarak Kudüs'e ulaştı.