Derin kaza

Rockefeller ailesinin en güçlü isimlerinden Richard Rockefeller, özel jeti ile New York'ta düştü... Feci şekilde hayatını kaybeden 4. nesil Rockefeller'ın ölümüyle ilgili, sabotaj iddiaları ortaya atıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2014 Güncelleme 15 Haziran 2014, 01:43
Derin kaza

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en güçlü ailelerinden biri olarak gösterilen Rockefeller ailesi, şokta... Ailenin dördüncü nesil varislerinden Dr. Richard Rockefeller, New York'un Westchester bölgesinde geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybetti. Babası David Rockefeller'in 99'uncu doğum gününü kutlamak için New York'a gelen 65 yaşındaki Dr. Rockefeller'in Maine eyaletine gitmek üzere kendi kullandığı uçakla havalandığı, ancak kısa süre sonra uçağın ağaçlık bir alana düşmesi sonucu öldüğü açıklandı. PA-46-500 TP Meridian tipi tek motorlu uçağıyla cuma sabahı saat 08.08'de tek başına havalanan Dr. Richard Rockefeller'la yaklaşık 20 dakika sonra radar bağlantısının kesildiği, uçağın enkazının da Westchester'daki White Plains noktasında bulunduğu kaydedildi.

KORKUNÇ BİR OLAY
Son derece deneyimli bir pilot olan Dr. Rockefeller'in bir hata yamasının söz konusu olmadığına dikkat çekildi. İşte bu açıklamadan sonra, suikast iddiaları gündeme geldi. Özellikle İngiliz
medyası, torun Rockefeller'ın öldürülmüş olabileceğine dair bazı haberler çıktı. Trajik kazanın ardından bir açıklama yapan Rockefeller ailesinin resmi sözcüsü Fraser P. Seitel, "Aile gerçekten şokta" dedi.

Seitel, ayrıca, "Farklı açıklamalarla gündemi değiştirmenin gereği yok. Richard, mükemmel bir insandı; bütün aile tarafından çok sevilen bir evlat, kardeş, koca, baba ve çok özel bir büyükbabaydı. Kendisi tecrübeli bir pilottu. Bu, korkunç bir olay" ifadelerini kullandı. Ailenin şöhretinin yanı sırada, aynı zamanda doktor kimliğiyle de öne çıkan Richard Rockefeller. 2006 yılına kadar Rockefeller Üniversitesi Yönetim Kurulu'nda da görev yapan Richard Rockefeller, Rockefeller Aile Fonu'nun da yöneticisiydi.

Baba kriz geçirdi
ABD'nin ilk milyarderlerinden Standard Oil'in kurucusu John. D. Rockefeller'in torunu Richard'ın ölümü, ailede şok etkisine neden oldu. Babası David Rockefeller'e kazanın medya ile paylaşılmasından 10 dakika sonra haber verildi. İddialara göre baba, acı haber nedeniyle baygınlık geçirdi. Yatıştırıcı iğneler yapılan David Rockefeller'ın birkaç gün hastanede tedavi edileceği belirtildi. David Rockefeller, Forbes dergisi tarafından 2.7 milyar dolar şahsi serveti ile dünyanın en zengin 49'uncu kişisi olarak gösteriliyordu.